Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Επιλέγω

          Ο Δημιουργός μας μας έφτιαξε και είμαστε υπέροχα φτιαγμένοι. Μας έδωσε επίσης ελεύθερη βούληση. Ενώ βρισκόμασταν στο κολέγιο της Βίβλου, είχαμε έναν τύπο που ρώτησε τον Θεό να σηκωθεί το πρωί ή να δέσει τα παπούτσια του; Μπορεί να ήταν λίγο ακραίος αλλά είχε και σωστή στάση. Κάνουμε 100 επιλογές κάθε μέρα.

      Όταν ο Μωυσής έστειλε τους 12 κατασκόπους να πάνε στη γη της επαγγελίας για να κατασκοπεύσουν, 10 από τους κατασκόπους επέστρεψαν και είπαν ότι ήμασταν σαν ακρίδες στα μάτια μας. Ο λαός του Ισραήλ επέλεξε να πιστέψει τους 10 κατασκόπους και όχι ο Caleb, ο οποίος είπε είμαστε καλά σε θέση να νικήσουμε.
    
      Κάνουμε επιλογές καθημερινά, μεγάλες επιλογές και μικρές επιλογές. Ζητάμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να κάνουμε μια μεγάλη επιλογή όταν αγοράζουμε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Αλλά θα πρέπει επίσης να Του ζητάμε στα μικρά πράγματα να μας καθοδηγεί σε ό,τι κάνουμε. Τι θέλει ο Θεός από εμάς; Θέλει σχέση. Θέλει να μας βοηθήσει σε ό,τι κάνουμε τα μεγάλα και τα μικρά πράγματα.

      Όταν ο Θεός λέει επιλέξτε αυτήν την ημέρα ποιον θα υπηρετήσετε, το να μην κάνετε ΚΑΜΙΑ απόφαση ή επιλογή είναι το ίδιο με το να κάνετε μια επιλογή. Ο Θεός δεν επιλέγει αν θα πάμε στον παράδεισο ή όχι, η επιλογή είναι δική μας. Ο Θεός έχει ήδη προβλέψει για εμάς να πάμε στον ουρανό και αυτό γίνεται μέσω του Υιού Του, του Ιησού. Ο Θεός δεν θα μας κάνει να κάνουμε τίποτα, λέει απλώς έλα. Το αν θα πάμε στον παράδεισο ή όχι είναι δική μας επιλογή. Δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε.


      Νέα έκδοση King James -
Δευτερονόμιο 30:19 Καλώ τον ουρανό και τη γη ως μάρτυρες σήμερα εναντίον σου, που έθεσα μπροστά σου ζωή και θάνατο, ευλογία και κατάρα διάλεξε λοιπόν τη ζωή, για να ζήσεις εσύ και οι απόγονοί σου.

      Νέα έκδοση King James
Ιησούς του Ναυή 24:15 Και αν σας φαίνεται κακό να υπηρετείτε τον Κύριο, επιλέξτε σήμερα ποιον θα υπηρετήσετε, είτε τους θεούς που υπηρέτησαν οι πατέρες σας που ήταν στην άλλη πλευρά του ποταμού είτε τους θεούς του Αμοραίους, στη γη των οποίων κατοικείτε αλλά εγώ και το σπίτι μου, θα υπηρετούμε τον Κύριο.