Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Μην Φάτε Αυτό

          Κάθε μέρα κάποιος έρχεται και λέει, αυτό πρέπει να φας ή να μην φας. Μην πίνετε καφέ, μην τρώτε αυγά και πολλά άλλα. Μετά έρχεται κάποιος άλλος και λέει ότι ο καφές είναι καλός για σένα και κάποιος άλλος λέει ότι τα αυγά σου κάνουν καλό. Δεν μπορούν να αποφασίσουν και πιστεύουμε ό,τι και να πουν επειδή έχουν εθνικό κοινό. Ακόμη και οι γιατροί μας πιστεύουν όλα τα ψέματα που λένε οι άνθρωποι.

      Πριν από μερικά χρόνια η κατανάλωση πίτουρου θεωρήθηκε ότι ήταν το καλύτερο πράγμα από το ψωμί σε φέτες. τώρα όχι τόσο πια. Φαίνεται ότι θα πιστέψουμε οτιδήποτε πει ή κάνει ένας αυτοαποκαλούμενος ειδικός. Υπήρχε μια ειδικός στο fitness στην Αυστραλία που έπινε ροφήματα πρωτεΐνης για κάθε γεύμα νομίζοντας ότι έκανε καλά το σώμα της. Πέθανε στα 26 της, γιατί; Επειδή δεν έτρωγε μια ισορροπημένη διατροφή.

      Οι περισσότερες δίαιτες θα λειτουργήσουν. Κάνουμε δίαιτα χωρίς πρωτεΐνες, δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή δίαιτα χωρίς λιπαρά. Αυτές οι δίαιτες λειτουργούν για λίγο και μετά τις κουράζουμε ή κερδίζουμε πίσω ό,τι χάσαμε. Αν θέλετε μια καλή διατροφή, ξεκινήστε να τρώτε λιγότερο. Τρώτε ό,τι θέλετε, μόνο λιγότερο. Τα διαιτητικά ποτά δεν μας κάνουν καλό. Μας κάνουν να θέλουμε περισσότερο να φάμε. Οι ξυλοκόπος των αρχών του 1900 έτρωγαν 20.000 θερμίδες την ημέρα, αλλά το απέρριψαν επίσης. Δεν υπήρχαν χοντρές γρύλοι ξυλείας.

      Επιλέγουμε ένα από τα πολλά πράγματα που τρώμε και αποφασίζουμε ότι μας παχαίνει: Πράγματα όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ή λίπος. Οπότε κάνουμε δίαιτα και δεν τρώμε αυτά τα πράγματα. Αλλά! Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπος, αλάτι, βιταμίνες, χαλκό, σίδηρο και πολλά άλλα πράγματα. Όλοι χρειαζόμαστε μια ισορροπία αυτών των πραγμάτων για να έχουμε ένα καλό υγιές σώμα. Πρέπει να δίνουμε λιγότερη προσοχή σε αυτά που λένε οι άνθρωποι και περισσότερη προσοχή σε ό,τι είναι καλό για εμάς. Ήρθε η ώρα για ένα κομμάτι σοκολατόπιτα. ένα μικρό κομμάτι. Δεν είναι αυτό που τρως. είναι πόσο τρως.


      Νέα έκδοση King James
Α Κορινθίους 10:31 Γι' αυτό, είτε τρώτε είτε πίνετε, είτε οτιδήποτε άλλο κάνετε, να τα κάνετε όλα για τη δόξα του Θεού.