Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Ψηφίσματα

        Πολλοί άνθρωποι κάνουν αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά. Η πρώτη του νέου έτους μοιάζει με την εποχή που πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας. Ξεκινάμε τη νέα χρονιά δίνοντας υποσχέσεις να κάνουμε δίαιτα, να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες, να ασκούμαστε περισσότερο, να είμαστε καλύτεροι με τους συζύγους μας και πολλά άλλα. Δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας να αγοράσουμε μια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο και να πηγαίνουμε κάθε μέρα. Αλλά το πρόβλημα με αυτό είναι πολύ μεγάλο άλμα. Αν χάσουμε μια μέρα, η αποφασιστικότητά μας μειώνεται και αν χάσουμε δύο μέρες, αρχίζουμε να δικαιολογούμαστε και τα παρατάμε. Το να κάνεις πραγματικά πρόοδο σημαίνει να κάνεις μικρά βήματα, όχι μεγάλα βήματα. Ξεκινάμε από μικρά και προχωράμε πιο ψηλά καθώς προχωράμε. Πηγαίνουμε στο γυμναστήριο μια μέρα την εβδομάδα. Μετά από έξι μήνες περίπου, μπορούμε να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα. Κάνουμε μικρές αλλαγές στη ζωή μας.

      Το ίδιο συμβαίνει και με τον Θεό. Δεν κάνει μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας, κάνει μικρές αλλαγές, εδώ κι εκεί. Όταν είμαστε νέοι Χριστιανοί ερχόμαστε στον Κύριο με πολλές αποσκευές. Έχουμε ακόμα πολλές μικρές αμαρτίες. Δεν μας διατάζει να είμαστε άγιοι από την αρχή. Δουλεύει στα μικρά πράγματα στη ζωή μας. Μετά περισσότερα πράγματα και περισσότερα πράγματα και περισσότερα πράγματα μέχρι να φτάσουμε σε ένα μέρος και να αναρωτηθούμε πώς φτάσαμε εκεί. Κάθε μέρα χρειάζεται να ερχόμαστε πιο κοντά στον Κύριο. Εγκαταλείπουμε τα πράγματα αυτού του κόσμου και πετυχαίνουμε τα πράγματα του Θεού. Ο Κύριος θέλει μια σχέση μαζί μας. Θέλει να είναι μέρος της ζωής μας σε ό,τι κάνουμε. Μας αγαπά τόσο πολύ και θέλει να μας δώσει πολύ περισσότερα από όσα έχουμε σε αυτό το επίγειο βασίλειο. Όσο πιο κοντά είμαστε στον Θεό, τόσο περισσότερο γινόμαστε σαν Αυτόν. Πρέπει να κάνουμε μικρά βήματα. Θα αλλάξουμε όλοι.


      Νέα έκδοση King James
Φιλιππησίους 3:20 Διότι η υπηκοότητά μας είναι στον ουρανό, από τον οποίο επίσης περιμένουμε με ανυπομονησία τον Σωτήρα, τον Κύριο Ιησού Χριστό,
 21 που θα μεταμορφώσει το ταπεινό μας σώμα για να προσαρμοστεί στο ένδοξο σώμα Του, σύμφωνα με το έργο με το οποίο μπορεί ακόμη και να υποτάξει τα πάντα στον εαυτό Του.