Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Καλά δώρα

        Τα δώρα ήταν συνηθισμένα στους Βιβλικούς χρόνους, τόσο πολύ που στα εβραϊκά υπήρχαν 15 ξεχωριστές λέξεις για αυτά. Minchah, από κατώτερος σε ανώτερος. Maseeth, από ανώτερος σε κατώτερος. Θα μπορούσε να είναι δωρεάν ή δωροδοκία. Πολλά δεν ήταν εθελοντικά, αλλά υποχρεωτικά: όπως στο φόρο τιμής. Για έναν προφήτη, ήταν μια αμοιβή συμβουλευτικής. Ένα δώρο ήταν κάτι που δόθηκε. Το να αρνηθείς ένα δώρο ήταν προσβολή.

      Δίνουμε δώρα για γενέθλια και Χριστούγεννα και άλλες ειδικές περιστάσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε καλά δώρα σε αυτούς που αγαπάμε. Ο Επουράνιος Πατέρας μας αγαπά να μας δίνει επίσης καλά δώρα. Όλα τα καλά δώρα προέρχονται από τον Θεό μας. Ο εχθρός δεν μπορεί να δώσει κανένα καλό δώρο. Οποιαδήποτε δώρα του έχει δώσει δεσμούς. Η φύση του είναι αυτή του κλέφτη και του ψεύτη. Τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει από αυτόν. Όταν ο Επουράνιος Πατέρας μας δίνει ένα δώρο είναι πάντα καλό. Ο Θεός θέλει να μας ευλογεί σε ό,τι κάνουμε.

      Ήταν ένας διάσημος παίκτης γκολφ που προσκλήθηκε να παίξει γκολφ με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Τον πέταξαν με το αεροπλάνο του Βασιλιά. Μετά από αρκετές μέρες που έπαιζε γκολφ με τον Βασιλιά, τον ρώτησαν τι ήθελε για δώρο. Είπε ότι μάζευε μπαστούνια του γκολφ και ότι ένας ωραίος αθλητής θα ήταν καλός. Μετά από λίγο καιρό αναρωτιόταν τι είδους μπαστούνι του γκολφ θα του έστελνε ο Βασιλιάς. Μια μέρα έλαβε με το ταχυδρομείο την άδεια σε μια Λέσχη Γκολφ 18 οπών. Οι βασιλιάδες σκέφτονται διαφορετικά από τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς. Οι βασιλιάδες δεν σκέφτονται για ένα μπαστούνι γκολφ, αλλά για ένα ΓΚΟΛΦ ΚΛΑΜΠ.

      Το ίδιο ισχύει και για τον Επουράνιο Πατέρα μας. Ζητάμε μικρά δώρα. όταν θέλει να μας δώσει Μεγάλα Δώρα. Είπε να Του ζητήσουμε και θα μας έδινε τα Έθνη. Είναι εντάξει να ζητάμε τα μικρά πράγματα στη ζωή, αλλά πρέπει να είμαστε τολμηροί και να ζητάμε από τον Θεό μεγαλύτερα πράγματα. Η καρδιά του Θεού είναι να έρχονται οι άνθρωποι σε Αυτόν. Δεν θέλει να δει κανέναν να χάνεται. Πρέπει να διευρύνουμε τη σκέψη μας ώστε να συμπεριλάβουμε τους ανθρώπους όλων των εθνών. Μπορούμε να πάμε πιο μακριά από όσο νομίζουμε ότι μπορούμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ρωτήσουμε.


      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 2:8 Ζητήστε από εμένα, και θα σας δώσω τα έθνη για κληρονομιά σας, και τα πέρατα της γης για την ιδιοκτησία σας.

Νέα έκδοση King James
Παροιμίες 10:22 Η ευλογία του Κυρίου πλουτίζει, και δεν προσθέτει θλίψη μαζί της.