Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Υπερηφάνεια

        Ο Εωσφόρος ήταν ο πιο όμορφος από όλους τους αγγέλους. Σκέφτηκε ότι μπορούσε να σηκωθεί και να υψώσει τον θρόνο του πάνω από τον θρόνο του Θεού. Ήταν ο πρώτος αμαρτωλός. Η αμαρτία του ήταν υπερηφάνεια.

      Ο Βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ ήταν μεγάλος Βασιλιάς. Το βασίλειό του κάλυπτε όλη τη γνωστή γη εκείνη την εποχή. Μια μέρα είπε αυτά τα λόγια: Δεν είναι αυτή η μεγάλη Βαβυλώνα, που έχτισα για βασιλική κατοικία με την πανίσχυρη δύναμή μου και για την τιμή της μεγαλειότητάς μου; Ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ είχε υψωθεί, με τη δική του υπερηφάνεια. Ο Θεός αφαίρεσε τον θρόνο του για επτά χρόνια.

      Η υπερηφάνεια δεν είναι μόνο η αμαρτία των πλουσίων ή των ευκατάστατων. Ακόμα και ο πιο φτωχός άνθρωπος μπορεί να έχει υπερηφάνεια. Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας, στο σπίτι, που ζούμε, πόσα χρήματα βγάζουμε, πόσα χαρίζουμε, το αυτοκίνητο που οδηγούμε και πολλά άλλα. Λέμε κοίτα τι έχω κάνει.

      Ξεχνάμε ότι ο Θεός είναι Αυτός που μας δίνει όλα όσα έχουμε. Μας δίνει τα ταλέντα μας και την ικανότητα να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Είναι Αυτός που μας έφτιαξε. Αριθμεί τις μέρες της ζωής μας. Χωρίς τον Θεό, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Υπάρχουν στιγμές που μας αρέσει να καυχιόμαστε για τα πράγματα που έχουμε ή τα πράγματα που κάνουμε. Αυτό είναι περηφάνια. Ο Δαβίδ είπε: Ω, να ευχαριστούσαν τον Κύριο για την καλοσύνη Του. Ο έπαινος του πρέπει να είναι στα χείλη μας κάθε μέρα. Τον ευχαριστούμε για το φαγητό που τρώμε, για το σπίτι στο οποίο ζούμε, για την ανάσα που έχουμε, γιατί χωρίς τον Θεό δεν θα είχαμε τίποτα από αυτά. Ω, ευχαριστήστε Τον για όλα.


      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 107:8 Ω, να ευχαριστούσαν οι άνθρωποι τον Κύριο για την καλοσύνη Του, και για τα θαυμάσια έργα Του στα παιδιά των ανθρώπων!

      Νέα έκδοση King James
Εκκλησιαστής 5:2 Μη βιάζεσαι με το στόμα σου Και μην πεις η καρδιά σου τίποτα βιαστικά ενώπιον του Θεού. Γιατί ο Θεός είναι στον ουρανό και εσύ στη γη. Ας είναι λοιπόν λίγα τα λόγια σας.

      Νέα έκδοση King James
Εκκλησιαστής 5:19 Όσο για κάθε άνθρωπο στον οποίο ο Θεός έδωσε πλούτη και πλούτη, και του έδωσε εξουσία να φάει από αυτά, να λάβει την κληρονομιά του και να χαίρεται για τον κόπο του, αυτό είναι το δώρο του Θεού.

      Νέα έκδοση King James
Ησαΐας 14:12 "Πώς έπεσες από τον ουρανό, ω Εωσφόρε, γιε του πρωινού! Πόσο κομμένος στη γη, εσύ που αποδυνάμωσες τα έθνη!
 13 Διότι είπες στην καρδιά σου: Θα ανέβω στον ουρανό, θα υψώσω τον θρόνο μου πάνω από τα αστέρια του Θεού. Θα καθίσω επίσης στο όρος της εκκλησίας Στις πιο απομακρυσμένες πλευρές του βορρά.
 14 Θα ανέβω πάνω από τα ύψη των σύννεφων, θα είμαι σαν τον Ύψιστο.
 15 Ωστόσο, θα κατεβείτε στο Σιεόλ, στα χαμηλότερα βάθη του Λάκου.

      Νέα έκδοση King James
Δανιήλ 4:30 Ο βασιλιάς μίλησε, λέγοντας: Δεν είναι αυτή η μεγάλη Βαβυλώνα, που έχτισα για βασιλική κατοικία με την ισχυρή μου δύναμη και για την τιμή της μεγαλειότητάς μου;
 31 Ενώ ο λόγος ήταν ακόμη στο στόμα του βασιλιά, μια φωνή έπεσε από τον ουρανό: Βασιλιά Ναβουχοδονόσορ, σε σένα λέγεται: η βασιλεία έφυγε από σένα!
 32 Και θα σας διώξουν από τους ανθρώπους, και η κατοικία σας θα είναι με τα θηρία του αγρού. Θα σε κάνουν να φας χόρτο σαν βόδια. και επτά φορές θα περάσουν από πάνω σου, μέχρι να μάθεις ότι ο Ύψιστος κυβερνά στη βασιλεία των ανθρώπων και τη δίνει σε όποιον επιλέξει.