Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Η πιπίλα

       Ο εγγονός μας ήταν 2-˝ ετών και εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί πιπίλα. Δεν προσπαθήσαμε να του το αφαιρέσουμε, αλλά του είπαμε ότι στα επόμενα γενέθλιά του θα πηγαίναμε μέσα από αυτή την πιπίλα στα σκουπίδια. Του θυμίσαμε πολλές φορές τι θα κάνουμε όταν έρθει η ώρα. Περίπου ένα μήνα πριν από τα γενέθλιά του, ένα απόγευμα Κυριακής, ενώ ήμασταν στην κουζίνα ετοιμάζαμε φαγητό για το μεσημεριανό μας, ο εγγονός μας βγήκε από το δωμάτιό του, πήγε στον κάδο σκουπιδιών, σήκωσε το καπάκι, έβγαλε την πιπίλα από το στόμα του , και το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Μας χαμογέλασε, μετά γύρισε και επέστρεψε στο δωμάτιό του. Αυτή η πιπίλα δεν χρειαζόταν πλέον.

      Πολύ συχνά εμείς οι Χριστιανοί είμαστε κολλημένοι στο άπορο κομμάτι της ζωής όταν θα έπρεπε ήδη να έχουμε ξεπεράσει την ανάγκη για πιπίλα, ή όπως το λέει η Βίβλος, το γάλα της παιδικής ηλικίας. Εξαρτόμαστε από άλλους ανθρώπους για να μας βοηθήσουν με τις ανάγκες μας. Τρέχουμε σε συμβούλους για τη βοήθειά μας. Μερικές φορές αυτά τα πράγματα χρειάζονται, αλλά πολλές φορές οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται στους συμβούλους, με τα ίδια προβλήματα, ξανά και ξανά.

      Εμείς ως Χριστιανοί χρειαζόμαστε μια ισχυρή ραχοκοκαλιά, ή όπως θα έλεγαν οι Αμερικανοί πεζοναύτες «Man-Up». Ο εχθρός θα έρχεται πάντα εναντίον μας. Κανείς δεν αποκλείεται από την επίθεση του εχθρού. Δεν μπορούμε να νικήσουμε τον εχθρό αν δεν ξέρουμε τι έχει να πει ο Θεός για τα προβλήματά μας. Ο λόγος του Θεού έχει καλύψει όλα όσα χρειαζόμαστε για να νικήσουμε τους εχθρούς μας. Ο Θεός δεν μας αφήνει ανυπεράσπιστους. Είμαστε ανυπεράσπιστοι αν δεν μελετήσουμε τον λόγο Του. Ο λόγος Του μας δίνει εξουσία πάνω στους εχθρούς μας. Η δύναμή μας προέρχεται από τον λόγο του Θεού. Αν πρόκειται να γίνουμε ώριμοι, και όχι πια μωρά, μπορούμε να το κάνουμε μόνο με το λόγο του Θεού. Δεν θέλουμε ούτε χρειαζόμαστε πλέον την πιπίλα. Έχουμε τον λόγο του Θεού μέσα μας και θα νικήσουμε όλους τους εχθρούς μας.


      Νέα έκδοση King James
Εβραίους 5:12 Διότι, αν και αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είστε δάσκαλοι, χρειάζεστε κάποιον να σας διδάξει ξανά τις πρώτες αρχές των χρησμών του Θεού. και έχεις φτάσει να χρειάζεσαι γάλα και όχι στερεά τροφή.
 13 Διότι καθένας που τρώει μόνο γάλα είναι άτεχνος στον λόγο της δικαιοσύνης, γιατί είναι μωρό.
 14 Αλλά η στερεά τροφή ανήκει σε εκείνους που είναι ώριμοι, δηλαδή σε εκείνους που λόγω της χρήσης έχουν ασκήσει τις αισθήσεις τους για να διακρίνουν και το καλό και το κακό.