Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Γηράσκων

        Όταν ο Θεός δημιούργησε την ανθρωπότητα (Αδάμ και Εύα) τους δημιούργησε για να ζουν για πάντα στο σώμα που έχουν. Το σώμα τους δεν θα είχε γεράσει ποτέ. Ο Θεός είπε στον άνθρωπο να μην φάει τον καρπό του δέντρου του καλού και του κακού, γιατί θα πέθαινε. Όταν ο άνθρωπος έτρωγε από το δέντρο του καλού και του κακού, δεν πέθανε εκείνη τη μέρα, αλλά ο Θεός έφτιαξε τα κύτταρα του σώματός του με ένα ρολόι, έτσι ώστε από εκείνη την ημέρα το σώμα του ανθρώπου άρχισε να γερνά. Την εποχή του Αδάμ ο άνθρωπος έζησε πάνω από 900 χρόνια και μετά πέθανε. Ο Αδάμ έζησε μέχρι τα 930 χρόνια. Ο γηραιότερος άνδρας ήταν ο Μαθουσάλα που πέθανε λίγο πριν τον κατακλυσμό και πέθανε σε ηλικία 969 ετών. Ο Νώε ήταν ο τελευταίος από τους ανθρώπους που έζησε για περισσότερα από 900 χρόνια. Πέθανε σε ηλικία 905 ετών. Τα εγγόνια του Νώε έζησαν πάνω από 400 χρόνια.

      Ο Νώε έζησε 350 χρόνια μετά τον κατακλυσμό. Ο Αβραάμ γεννήθηκε 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Νώε. Ο Αβραάμ πέθανε σε ηλικία 175 ετών. Ο Ισαάκ πέθανε σε ηλικία 180 ετών. Ο Ιακώβ πέθανε σε ηλικία 147 ετών. Ο Ιωσήφ πέθανε σε ηλικία 110 ετών. Ο Μωυσής πέθανε σε ηλικία 120 ετών.

      Την εποχή του Δαβίδ, ο χρόνος του ανθρώπου στη γη ήταν περίπου 70 με 80 χρόνια. Μερικοί ζουν μέχρι τα 80 τους και κάποιοι ακόμα μέχρι τα 90 τους και πολύ λίγοι τα 100.

      Τα τελευταία 100 χρόνια, η ανθρωπότητα έχει προσπαθήσει να επεκτείνει την ηλικία του ανθρώπου. Μερικά από τα πράγματα που έχουν καταλήξει είναι πολύ καλά. Ορισμένες ασθένειες έχουν εξαλειφθεί. Η υγεία του ανθρώπου έχει βελτιωθεί. Ζούμε περισσότερο από πριν. Ζούμε καλύτερα από ό,τι έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα. Αλλά εξακολουθούμε να πρόκειται να πεθάνουμε, και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει για να το σταματήσει αυτό. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτό που ο Θεός έχει προβλέψει, ότι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα.

      Δεν είναι ο θάνατός μας αυτό που έχει σημασία, είναι αυτό που κάνουμε όσο είμαστε ζωντανοί. Απλά γλεντάμε, μεθάμε και περνάμε καλά. Ή μήπως προσθέτουμε στη βασιλεία του Θεού; Είμαστε εδώ για λίγο. Αυτό που κάνουμε θα κρατήσει για πάντα. Αν σπείρουμε στον εαυτό μας, θα θερίσουμε καταδίκη, ή αν σπείρουμε στη βασιλεία του Θεού, θα θερίσουμε ανταμοιβή. Ο Παύλος είπε: Για μένα το να ζεις είναι Χριστός και το να πεθαίνεις κέρδος. Αυτή η ζωή είναι πολύ, πολύ σύντομη και η αιωνιότητα είναι για πάντα, μια ατελείωτη για πάντα. Αυτό που κάνουμε είναι το πιο σημαντικό πράγμα που κάνουμε όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί.

      Όταν μεγαλώνουμε αρχίζουμε να χάνουμε μερικά πράγματα. Όπως τα μαλλιά μας, η ενέργειά μας, η υγεία μας και πολλά άλλα πράγματα. Μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που συνηθίζουμε να κάνουμε, αλλά μπορούμε να κάνουμε άλλα πράγματα. Νέα πράγματα. Ο Θεός μπορεί και θα μας δώσει νέα δώρα και νέα ταλέντα για να κάνουμε για τη βασιλεία του Θεού. Δεν χρειάζεται να συνταξιοδοτηθούμε και να μην κάνουμε τίποτα για την υπόλοιπη ζωή μας. Μπορούμε να κάνουμε νέα πράγματα για τον Κύριο. Θα κάνει αυτό που Του ζητάμε να κάνει. Γερνάω, αλλά μπορώ ακόμα να κάνω αυτό που θέλει ο Θεός να κάνω. Μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε οτιδήποτε μας ζητήσει να κάνουμε.


      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 90:10 Οι ημέρες της ζωής μας είναι εβδομήντα χρόνια. Και αν λόγω δύναμης είναι ογδόντα χρόνια, όμως το καύχημά τους είναι μόνο κόπος και θλίψη. Γιατί σύντομα αποκόπτεται και πετάμε μακριά.

      Νέα έκδοση King James
Φιλιππησίους 1:21 Γιατί για μένα το να ζεις είναι Χριστός και το να πεθαίνεις κέρδος.