Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Φωτιά και Νερό

        Ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβέντ-Νεγώ ήταν τρεις νεαροί Εβραίοι που υπηρέτησαν τον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορ. Ο Βασιλιάς διέταξε όλους να προσκυνήσουν μπροστά στην εικόνα του. Οι τρεις νέοι δεν προσκύνησαν και είπαν στον Βασιλιά ότι ο Θεός τους θα τους ελευθερώσει από το πύρινο καμίνι, αλλά αν ο Θεός τους δεν τους ελευθερώσει, δεν θα προσκυνούσαν ακόμα. Ο Βασιλιάς τους έβαλε στη φωτιά, και τώρα είδε τέσσερις άντρες στη φωτιά. Όταν βγήκαν οι τρεις άντρες το μόνο πράγμα που κάηκε ήταν τα σχοινιά που τους έδεσαν.

      Κανείς δεν εξαιρείται από τα προβλήματα στη ζωή. Ακόμα και οι πλούσιοι δεν είναι χωρίς προβλήματα. Υπάρχουν ασθένειες, προβλήματα γάμου, επαναστατούν τα παιδιά μας, προβλήματα με τα χρήματα, εργασιακά προβλήματα, ατυχήματα και πολλά άλλα προβλήματα που έρχονται στο δρόμο μας. Ο Θεός δεν μας είπε ποτέ ότι δεν θα υπήρχαν ποτέ προβλήματα στη χριστιανική μας βόλτα μαζί Του. Στην πραγματικότητα, είπε ότι θα υπάρξουν πράγματα που θα έρθουν εναντίον μας. Είπε ότι όταν έρθουν αυτά τα πράγματα θα είναι μαζί μας στα προβλήματα. Είπε ότι όταν περάσουμε από τη φωτιά δεν θα καούμε. Και όταν περνάμε μέσα από το νερό δεν μας ξεχειλίζουν. Ο Θεός μας είναι μαζί μας σε ό,τι περνάμε. Δεν είμαστε μόνοι γιατί δεν θα μας αφήσει ποτέ.


      Νέα έκδοση King James
Ησαΐας 43:2 Όταν περάσεις μέσα από τα νερά, θα είμαι μαζί σου. Και μέσα από τα ποτάμια, δεν θα σε ξεχειλίσουν. Όταν περπατάς μέσα από τη φωτιά, δεν θα καείς, ούτε η φλόγα θα σε κάψει.