Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Το λιοντάρι που βρυχάται

        Τα λιοντάρια είναι τα πιο ισχυρά από όλα τα σαρκοφάγα ζώα. Βρέθηκαν κάποτε στην Παλαιστίνη και ήταν πάρα πολλά. Η Παλαιά Διαθήκη είχε έξι διαφορετικές λέξεις για το λιοντάρι. Δύο από τις λέξεις ήταν "The Roarer" και "to roar". Συχνά τα λιοντάρια επιτέθηκαν στα πρόβατα παρουσία του βοσκού και μερικές φορές στα χωριά και τις πόλεις, καταβροχθίζοντας άνδρες. Κάποτε ο Ντέιβιντ σκότωσε ένα λιοντάρι για να προστατεύσει τα πρόβατά του. Κάποτε ο Σαμψών σκότωσε ένα λιοντάρι με γυμνά χέρια.

      Ο Σατανάς είναι το λιοντάρι που βρυχάται καθώς και το λεπτό φίδι. Τρέχει αναζητώντας ποιον μπορεί να καταβροχθίσει. Τα δόντια και τη δύναμή του αφαιρέθηκαν από τον Ιησού που πήρε τα κλειδιά της κόλασης και του θανάτου όταν πέθανε στον σταυρό και αναστήθηκε ξανά.

      Ο Ιησούς είναι το λιοντάρι της φυλής του Ιούδα, η ρίζα του Δαβίδ, αλλά και το αρνί, συνδυάζοντας τα αντίθετα. Ο Ιησούς μας έδωσε επίσης τα κλειδιά και την εξουσία πάνω στους εχθρούς μας. Ο Σατανάς δεν έχει καμία εξουσία πάνω μας εκτός από ό,τι του δίνουμε. Ο Σατανάς δεν είναι σαν τον Θεό. Είναι ένας έκπτωτος άγγελος. Ο Σατανάς τριγυρνά σαν λιοντάρι που βρυχάται προσπαθώντας να μας κάνει να τον ακούσουμε. Όταν ακούμε τα λόγια του, τότε δεχόμαστε τον λόγο του γιατρού για τον καρκίνο. και άλλα πράγματα που μας λέει ο κόσμος. Το μόνο όπλο που έχει ο Σατανάς είναι τα λόγια που δεχόμαστε και στα οποία μένουμε, ανησυχούμε και πείθουμε τον εαυτό μας ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.

      Ο Σατανάς είναι ο πατέρας του ψέματος. Δεν υπάρχει αλήθεια σε αυτόν. Χρησιμοποιεί λόγια και ψιθύρους στα αυτιά μας για να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για όσα έχει πει ο Θεός στον Λόγο Του. Ξεπερνάμε τον Σατανά (το λιοντάρι που βρυχάται) με τα λόγια μας στο όνομα του Ιησού. Ό,τι δεσμεύουμε στη γη θα είναι δεμένο στον Παράδεισο. Ό,τι χάσουμε στη γη θα λυθεί στον Παράδεισο. Ο Ιησούς μας έδωσε την ίδια εξουσία που είχε. Όταν ο Ιησούς πειράστηκε από τον Σατανά, ο Ιησούς παρέθεσε τη Βίβλο. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Γνωρίστε τον λόγο Του και μετά, όταν μπαίνουμε στον πειρασμό, παραθέτουμε τον λόγο του Θεού στους εχθρούς μας. Ο Σατανάς έχει μόνο λόγια να μας πει. Χρησιμοποιούμε τα λόγια του Θεού για να τον σταματήσουμε στα ίχνη του. Ερχόμαστε εναντίον του Σατανά στο Όνομα του Ιησού. Έχουμε την εξουσία του Ιησού στο Όνομά Του.


      Νέα έκδοση King James
1 Πέτρου 5:8 Να είσαι νηφάλιος, να είσαι σε εγρήγορση. γιατί ο αντίπαλός σου ο διάβολος τριγυρνά σαν λιοντάρι που βρυχάται, αναζητώντας ποιον μπορεί να καταβροχθίσει.

      Νέα έκδοση King James
1 Ιωάννη 4:4 Είστε από τον Θεό, παιδιά, και τα έχετε νικήσει, γιατί αυτός που είναι μέσα σας είναι μεγαλύτερος από αυτόν που είναι στον κόσμο.

      Νέα έκδοση King James
Ματθαίος 16:19 Και θα σας δώσω τα κλειδιά της βασιλείας των ουρανών, και ό,τι δέσετε στη γη, θα είναι δεμένο στον ουρανό, και ό,τι λύσετε στη γη, θα λυθεί στον ουρανό.