Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Ξένοι

        Η Ταμάρ, η Ραάβ, η Ρουθ και η Βηθσαβέ ​​ονομάστηκαν στη γενεαλογία του Ματθαίου. Εκεί ήταν η Tamar (Thamar) η μητέρα του Perez και της Zerah. Η Ραάβ ήταν πόρνη ή, σύμφωνα με μερικούς, πανδοχέας. Έκρυψε τους δύο κατασκόπους του Ισραήλ και σώθηκε από αυτούς. Η Ραάβ ήταν η μητέρα του Βοόζ, η Ρουθ ήταν χήρα. Παντρεύτηκε τον Βοόζ και ήταν μητέρα του Ωβήδ. Η Βαθσαβέ ​​ήταν σύζυγος του Ουρία και είχε σχέση με τον Δαβίδ. Ήταν η μητέρα του Σολομώντα, οι τέσσερις αυτές γυναίκες ήταν πρόγονοι του Δαβίδ και του Μεσσία μας, και ήταν όλες ξένες.

      Από την αρχή του χρόνου, η ανθρωπότητα έχει σχηματίσει ομάδες, φυλές και χώρες. Πιστεύουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους γείτονές μας, άλλες φυλές και άλλες χώρες. Κάποιοι είπαν ότι πρέπει να είμαστε σαν τους Ινδιάνους της Αμερικής. Ήταν τόσο φιλήσυχοι και τα πήγαιναν καλά με τις άλλες φυλές. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ανθρωπότητα πάντα πολεμούσε με τους γείτονές της και με άλλες χώρες και οι Ινδοί δεν ήταν διαφορετικοί. Όταν ήρθε η άνοιξη, ετοιμάστηκαν για πόλεμο.

      Δεν είμαστε πολύ διαφορετικοί σήμερα. Εξακολουθούμε να πολεμάμε τους πολέμους με την πτώση του καπέλου. Δεν μας αρέσουν οι άλλοι επειδή είναι διαφορετικοί από εμάς. Δεν μας αρέσουν όλοι οι ξένοι που έρχονται στη γειτονιά μας ή στη χώρα μας.

      Ο Θεός συμπεριέλαβε αυτές τις τέσσερις γυναίκες, ανεξάρτητα από το είδος των προσώπων που ήταν, στη γενεαλογία του Ιησού. Μας έδειχνε ότι περιλαμβάνει όλους στη Βασιλεία Του. Δεν υπάρχουν ξένοι στη Βασιλεία του Θεού. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Δεν αποκλείει κανέναν. Λέει απλώς να έρθει. Όποιος θα έρθει. Δεν είμαστε ξένοι. είμαστε παιδιά Του.


      Νέα έκδοση King James
Ματθαίος 1:3 Ο Ιούδας γέννησε τον Φερές και τον Ζερά από την Ταμάρ, ο Φερές γέννησε τον Εσρών και ο Εσρών γέννησε τον Ραμ.
 4 Ο Ραμ γέννησε τον Αμμιναδάβ, ο Αμμιναδάβ γέννησε τον Ναασών και ο Ναασών γέννησε τον Σολομών.
 5 Ο Σολομός γέννησε τον Βοόζ από τη Ραάβ, ο Βοόζ γέννησε τον Ωβήδ από τη Ρουθ, ο Ωβήδ γέννησε τον Ιεσσαί,
 6 και ο Ιεσσαί γέννησε τον βασιλιά Δαβίδ. Ο Δαβίδ ο βασιλιάς γέννησε από αυτήν τον Σολομώντα που ήταν σύζυγος του Ουρία.

      Νέα έκδοση King James
Αποκάλυψη 22:17 Και το Πνεύμα και η νύφη λένε, "Έλα!" Και όποιος ακούει ας λέει: Έλα!. Και όποιος διψάει ας έρθει. Όποιος θέλει, ας πάρει ελεύθερα το νερό της ζωής.
 
      Νέα έκδοση King James
Ιωάννης 3:16 Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή Υιό Του, για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σε αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.