Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Τυχερός

         Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στην καλή τύχη και στην κακή τύχη. Πιστεύουν σε τυχερά νομίσματα, τυχερά πέταλα (το ανοιχτό άκρο πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πάνω, διαφορετικά η τύχη τελειώνει), ένα τετράφυλλο τριφύλλι, τυχερά γούρια και πολλά άλλα πράγματα. Πιστεύουν επίσης στην κακή τύχη, όπως οι μαύρες γάτες, το περπάτημα κάτω από μια σκάλα, την Παρασκευή και 13, και πολλά άλλα πράγματα πάρα πολλά για να αναφέρουμε.

      Ορισμένοι πολιτισμοί πιστεύουν ότι ορισμένα ζώα θα τους φέρουν τύχη. Μια χελώνα μπορεί να δώσει μακροζωία στη ζωή. Αν δείτε έναν ελέφαντα ενώ ταξιδεύετε, τότε το ταξίδι σας θα είναι επιτυχημένο. Η πασχαλίτσα θα φέρει τύχη και ευημερία. Μερικοί πιστεύουν ότι ο αριθμός 7 φέρνει δώρα: σοφία και κατανόηση. Τιμή, δόξα, ευλογία, δύναμη και ευσέβεια. Ένα πεφταστέρι θα εκπλήρωνε μια ευχή.

      Όλα αυτά τα πράγματα είναι ανόητα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καλή τύχη ή κακή τύχη. Ο Θεός δεν μιλάει για τυχερό. Μιλάει για ευλογίες και κατάρες. Μιλάει για τις επιλογές που κάνουμε. Είπε ότι έβαλε μπροστά μας τη ζωή και τον θάνατο. Τότε λέει να επιλέξω τη ζωή. Ο καθένας μας ζει κάτω από μια κατάρα. Εξαιτίας της αμαρτίας, όλοι θα πεθάνουμε. Αλλά όταν ο Θεός μιλάει για θάνατο, μιλάει για πνευματικό θάνατο. Τα πνεύματά μας δεν θα πεθάνουν ποτέ, αλλά ο πνευματικός θάνατος είναι ένας χωρισμός από τον Θεό (Κόλαση). Οι Χριστιανοί μπορούν να περπατήσουν κάτω από μια κατάρα. Αν δεν κάνουμε το θέλημα του Θεού, Αν δεν κάνουμε δέκατα. Το θέλημα του Θεού δεν είναι αντικείμενο συζήτησης. Πρέπει να Του υποβάλουμε τα θελήματα μας και να τον αφήσουμε να μας οδηγήσει στον δρόμο που πρέπει να πάμε. Πρέπει επίσης να δίνουμε δέκατα με τον τρόπο που είπε ο Θεός να δίνουμε δέκατα, το πρώτο 10% της αύξησής μας.

      Αν πιστεύουμε σε γούρια, αριθμούς ή ζώα, δεν πιστεύουμε στον Θεό. Οι ευλογίες του Θεού είναι για όλους. Ο Θεός δεν θα στερήσει τις ευλογίες Του εάν εμπιστευτούμε σ' Αυτόν. Δεν είμαστε τυχεροί, είμαστε ευλογημένοι.


      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 103:2 Ευλόγησε τον Κύριο, ψυχή μου, και μην ξεχνάς όλες τις ευεργεσίες Του.
 3 Που συγχωρεί όλες τις ανομίες σου, που γιατρεύει όλες τις ασθένειές σου,
 4 Που λυτρώνει τη ζωή σου από την καταστροφή, που σε στεφανώνει με στοργική καλοσύνη και έλεος,
 5 Που χορταίνει το στόμα σου με καλά πράγματα, για να ανανεωθεί η νιότη σου σαν του αετού.

      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 31:19 Ω, πόσο μεγάλη είναι η καλοσύνη σου, την οποία μάζεψες για εκείνους που σε φοβούνται, την οποία ετοίμασες για εκείνους που εμπιστεύονται σε εσένα μπροστά στους γιους των ανθρώπων!

      Νέα έκδοση King James
Μαλαχίας 3:8 "Θα ληστέψει κάποιος τον Θεό; Κι όμως με λήστεψες! Εσύ όμως λες, Με ποιον τρόπο σε ληστέψαμε;" Σε δέκατα και προσφορές.
 9 Είσαι καταραμένος με κατάρα, γιατί με λήστεψες, ακόμη και όλο αυτό το έθνος.
 10 Φέρτε όλα τα δέκατα στην αποθήκη, για να υπάρχει τροφή στο σπίτι μου, και δοκιμάστε με τώρα σε αυτό, λέει ο Κύριος των δυνάμεων, αν δεν ανοίξω για εσάς τα παράθυρα του ουρανού και δεν σας χύσω τέτοια ευλογία Ότι δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να το λάβει.