Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Στείλτε πρώτα τον Ιούδα

        Ο Ιούδας ήταν ο τέταρτος γιος της Λίας και του Ιακώβ. Ο Ιούδας παρενέβη για λογαριασμό του Ιωσήφ, έτσι ώστε η ζωή του σώθηκε. όταν τα αδέρφια του τον πέταξαν σε ένα λάκκο. Ο Ιούδας έκανε έκκληση στον Αιγύπτιο πρίγκιπα (Ιωσήφ) να τον κρατήσει ως υπηρέτη αντί για τον μικρότερο αδερφό του. Ο Ιούδας, επίσης, είναι αυτός που προετοιμάζει το δρόμο πριν ο πατέρας του πάει να συναντήσει τον Ιωσήφ και να εγκατασταθεί στο Goshen.

      Ο Ιούδας, στη συμπεριφορά του ενώπιον του Ιωσήφ στην Αίγυπτο, έδειξε αληθινή ευγένεια. Είχε πουλήσει τον αδερφό του αλλά ήταν πρόθυμος να πουληθεί, ο ίδιος για τον μικρότερο αδερφό. Έτσι, όταν ο Ρουμπέν έχασε το πρωτόγονό του με αιμομιξία, ο Συμεών και ο Λευί από ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο Ιούδας ο επόμενος γηραιότερος έλαβε από τον Ιακώβ την καλύτερη ευλογία από τους μεγαλύτερους γιους. Το λιοντάρι, ο βασιλιάς των θηρίων, είναι η εικόνα του Ιακώβ για τον Ιούδα. Στη συνέχεια, ήταν το στάνταρ του, με το σύνθημα Σήκω, Κύριε, ας διασκορπιστούν οι εχθροί Σου. Ο Δαβίδ και ο Ιησούς, καθώς και ο Ιωσήφ και η Μαρία, προέρχονταν από τη γενεαλογία Ιούδα.

      Όταν το Ισραήλ πήγε στον πόλεμο, ρώτησαν τον Θεό ποιος έπρεπε να ανέβει πρώτος. Ο Θεός είπε να στείλει πρώτα τον Ιούδα. Ιούδας σημαίνει Έπαινος. Ο Θεός έλεγε να στείλει πρώτα τον έπαινο σου. Πρέπει να ευχαριστούμε για τα πάντα στη ζωή μας. Δεν ευχαριστούμε τον Θεό για τα άσχημα πράγματα, ευχαριστούμε που ο Θεός ελέγχει την κατάστασή μας. Τον επαινούμε πρώτα πριν ζητήσουμε οτιδήποτε από Αυτόν. Όταν Τον δοξάζουμε, Τον σηκώνουμε ψηλά και Τον τοποθετούμε μπροστά από τον εαυτό μας. Ο έπαινος μας είναι μπροστά μας γιατί ο Θεός μας δίνει τις μάχες μας για εμάς.


      Νέα έκδοση King James
1 Θεσσαλονικείς 5:18 σε όλα να ευχαριστείτε. γιατί αυτό είναι το θέλημα του Θεού εν Χριστώ Ιησού για εσάς.

      Νέα έκδοση King James
Ψαλμοί 100:4 Μπείτε στις πύλες του με ευχαριστία, και στις αυλές Του με έπαινο. Να είστε ευγνώμονες σε Αυτόν και να ευλογείτε το όνομά Του.
 5 Διότι ο Κύριος είναι καλός. Το έλεός του είναι αιώνιο, Και η αλήθεια του διαρκεί σε όλες τις γενεές.

      Νέα έκδοση King James
Κριτές 1:1 Τώρα, μετά το θάνατο του Ιησού του Ναυή, συνέβη ότι οι γιοι Ισραήλ ρώτησαν τον Κύριο, λέγοντας: Ποιος θα είναι πρώτος που θα ανέβει για εμάς εναντίον των Χαναναίων για να πολεμήσει εναντίον τους;
 2 Και ο Κύριος είπε: Ο Ιούδας θα ανέβει όντως, παρέδωσα τη γη στα χέρια του.

      Νέα έκδοση King James
Κριτές 20:18 Τότε οι γιοι Ισραήλ σηκώθηκαν και ανέβηκαν στον οίκο του Θεού για να ρωτήσουν τον Θεό. Είπαν: Ποιος από εμάς θα ανέβει πρώτος για να πολεμήσει εναντίον των γιων του Βενιαμίν; Ο Κύριος είπε: "Πρώτα ο Ιούδας!"