Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

πάνω από και άνω

        Η Χάνα ήταν στείρα. Ζήτησε από τον Θεό ένα παιδί και απέκτησε έναν γιο που τον έλεγαν Σαμουήλ. Η Χάνα έδωσε το παιδί στον Κύριο και ο Κύριος της έδωσε άλλα πέντε παιδιά.

      Υπήρχε ένας άνθρωπος που ήταν κουτσός και καθόταν σε μια πύλη του ναού ζητώντας ελεημοσύνη. Ο Πέτρος και ο Ιωάννης περνούσαν και ο άντρας τους ζήτησε ελεημοσύνη. Δεν είχαν χρήματα, αλλά έδωσαν στον άνθρωπο περισσότερα από όσα ζήτησε δίνοντάς του θεραπεία στο όνομα του Ιησού.

      Ο Θεός μας είναι Θεός της αφθονίας. Του αρέσει να μας δίνει περισσότερα από όσα ζητάμε. Πολλές φορές θα αρκεστούμε σε λιγότερα. Λέμε πολλές φορές στον εαυτό μας, ότι είναι αρκετά καλό. Λέμε ότι είναι αρκετά καλό για την κυβέρνηση και είναι αρκετά καλό για εμάς. Ο Θεός μας δεν είναι Θεός του αρκετά καλού. Ο Θεός μας δεν σκέφτεται όπως εμείς. Σε ό,τι κάνει, πάντα έκανε περισσότερα από αρκετά. Όταν δημιούργησε τα αστέρια, έκανε περισσότερα από όσα μπορούμε να μετρήσουμε. Όταν έφτιαξε τα δέντρα, έφτιαξε πολλές χιλιάδες είδη δέντρων. Ο Θεός μας θέλει να μας ευλογήσει, αλλά και να μας δώσει άφθονες ευλογίες. Ο Θεός μας θέλει να κάνει πολύ πάνω απ' όλα όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε.


      Νέα έκδοση King James
Εφεσίους 3:20 Τώρα σε Εκείνον που είναι σε θέση να κάνει πάρα πολύ περισσότερο από όλα όσα ζητάμε ή σκεφτόμαστε, σύμφωνα με τη δύναμη που λειτουργεί μέσα μας,

      Νέα έκδοση King James
Α' Σαμουήλ 1:11 Τότε έκανε όρκο και είπε: "Κύριε των δυνάμεων, αν όντως δεις τη θλίψη της δούλης σου και με θυμηθείς, και δεν ξεχάσεις τη δούλη σου, αλλά θα δώσεις στην υπηρέτριά σου ένα αρσενικό παιδί, τότε Θα τον δώσω στον Κύριο όλες τις ημέρες της ζωής του, και δεν θα έρθει ξυράφι στο κεφάλι του.

Α' Σαμουήλ 1:20 Έτσι συνέβη με την πάροδο του χρόνου που η Άννα συνέλαβε και γέννησε ένα γιο, και ονόμασε Σαμουήλ, λέγοντας: Επειδή τον ζήτησα από τον Κύριο.

      Νέα έκδοση King James
Α' Σαμουήλ 2:21 Και ο Κύριος επισκέφτηκε την Άννα, ώστε αυτή συνέλαβε και γέννησε τρεις γιους και δύο κόρες. Εν τω μεταξύ, το παιδί Σαμουήλ μεγάλωνε ενώπιον του Κυρίου.

      Νέα έκδοση King James
Πράξεις 3:1 Ο Πέτρος και ο Ιωάννης ανέβηκαν μαζί στον ναό την ώρα της προσευχής, την ένατη ώρα.
 2 Και μεταφέρθηκε ένας άνθρωπος κουτσός από την κοιλιά της μητέρας του, τον οποίο έθεταν καθημερινά στην πύλη του ναού που λέγεται Ωραία, για να ζητήσει ελεημοσύνη από εκείνους που έμπαιναν στο ναό.
 3 ο οποίος, βλέποντας τον Πέτρο και τον Ιωάννη να πηγαίνουν στον ναό, ζήτησε ελεημοσύνη.
 4 Και καρφώνοντας τα μάτια του πάνω του, μαζί με τον Ιωάννη, ο Πέτρος είπε: Κοίτασέ μας.
 5 Τους έδωσε, λοιπόν, την προσοχή του, περιμένοντας να λάβει κάτι από αυτούς.
 6 Τότε ο Πέτρος είπε: Δεν έχω ασήμι και χρυσάφι, αλλά ό,τι έχω, σας το δίνω: στο όνομα του Ιησού Χριστού του Ναζαρέτ, σηκωθείτε και περπατήστε.
 7 Και τον έπιασε από το δεξί χέρι και τον σήκωσε, και αμέσως δυνάμωσαν τα πόδια του και τα οστά του αστραγάλου.
 8 Εκείνος, λοιπόν, πηδώντας, σηκώθηκε και περπάτησε και μπήκε στο ναό μαζί τους, περπατώντας, πηδώντας και δοξάζοντας τον Θεό.