Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Η τελευταία λέξη

         Ο Λάζαρος ήταν άρρωστος. Οι αδερφές του, η Μαρία και η Μάρθα, ζήτησαν από τον Ιησού να έρθει και να τον θεραπεύσει. Ο Ιησούς καθυστέρησε και μετά ο Λάζαρος πέθανε. Ο Ιησούς περίμενε επίτηδες τέσσερις μέρες πριν έρθει να δει τον Λάζαρο. Οι Σαδδουκαίοι πιστεύουν ότι η ψυχή έφυγε από το σώμα μετά από τρεις ημέρες. Την τέταρτη μέρα ο Ιησούς είπε τον λόγο και ο Λάζαρος βγήκε από τον τάφο.

      Όταν ο Ιησούς θεράπευε τους ανθρώπους τις περισσότερες φορές τους άγγιζε, αλλά μερικές φορές έλεγε τον λόγο και αυτοί θεραπεύονταν. Με τον Λάζαρο του είπε να βγει από τον τάφο. Ακριβώς όπως ο Θεός είπε ο λόγος και το σύμπαν δημιουργήθηκε.

      Υπάρχουν πολλές λέξεις στη ζωή μας. Ο γιατρός λέει ότι έχουμε μια ασθένεια που τελειώνει τη ζωή. Το αφεντικό μας λέει ότι απολυθήκαμε. Υπάρχουν πολλές λέξεις στη ζωή μας. Πολλά λόγια προέρχονται από τον εχθρό μας τον Διάβολο. Πάντα μας λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό ή εκείνο. Μερικές φορές μας κυριεύουν τα λόγια που ακούμε.

      Πρέπει να αγνοούμε τα λόγια γύρω μας και να ακούμε τι λέει ο Θεός. Τι λέει ο Θεός; Ο Θεός λέει ότι θεραπευόμαστε! Ο Θεός λέει ότι έχει κάτι καλύτερο για εμάς! Ο Θεός λέει ότι είμαστε ευλογημένοι! Είμαστε ευλογημένοι που μπαίνουμε και είμαστε ευλογημένοι όταν βγαίνουμε. Είμαστε ευλογημένοι στην πόλη και είμαστε ευλογημένοι στη χώρα. Ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο για όλα. Ο Θεός μας είναι ο τελευταίος λόγος.


      Νέα έκδοση King James
Δευτερονόμιο 28:3 Ευλογημένος θα είσαι στην πόλη, και ευλογημένος θα είσαι στη χώρα.
 4 Μακάριοι θα είναι ο καρπός του σώματός σας, η παραγωγή της γης σας και η αύξηση των κοπαδιών σας, η αύξηση των βοοειδών σας και οι απόγονοι των κοπαδιών σας.
 5 Ευλογημένα θα είναι το καλάθι σου και το ζυμωτήριό σου.
 6 Ευλογημένος θα είσαι όταν μπαίνεις, και ευλογημένος θα είσαι όταν βγαίνεις.

      Νέα έκδοση King James
Ιωάννης 11:38 Τότε ο Ιησούς, πάλι στενάζοντας μέσα του, ήρθε στον τάφο. Ήταν μια σπηλιά, και μια πέτρα βρισκόταν πάνω της.
 39 Ο Ιησούς είπε: Βγάλε την πέτρα. Η Μάρθα, η αδερφή αυτού που πέθανε, του είπε: Κύριε, αυτή την ώρα υπάρχει δυσωδία, γιατί έχει πεθάνει τέσσερις μέρες.
 40 Ο Ιησούς της είπε: Δεν σου είπα ότι, αν πιστέψεις, θα δεις τη δόξα του Θεού;
 41 Τότε πήραν την πέτρα από το μέρος όπου βρισκόταν ο νεκρός. Και ο Ιησούς σήκωσε τα μάτια Του και είπε: Πατέρα, σε ευχαριστώ που με άκουσες.
 42 Και ξέρω ότι πάντα με ακούς, αλλά εξαιτίας του κόσμου που στέκεται δίπλα, το είπα αυτό, για να πιστέψουν ότι εσύ με έστειλες.
 43 Και όταν είπε αυτά τα πράγματα, φώναξε με δυνατή φωνή: Λάζαρε, έλα έξω.
 44 Και αυτός που είχε πεθάνει, βγήκε δεμένος χέρι και πόδια με ταφόπανα, και το πρόσωπό του ήταν τυλιγμένο με ένα ύφασμα. Ο Ιησούς τους είπε: Λύστε τον και αφήστε τον να φύγει.