Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Η μέση

         Μερικές φορές το πιο δύσκολο κομμάτι της ζωής μας είναι να ζούμε στο μέσο μέρος της καθημερινότητάς μας. Όταν ο Τζόζεφ είδε ένα όνειρο ότι η οικογένειά του θα τον υποκλίνονταν, αυτό ήταν ένα υψηλό σημείο στη ζωή του. Αλλά μετά είχε την καθημερινότητα στην οποία επέστρεψε. Στη συνέχεια πέρασε 13 χρόνια στη φυλακή. Αυτό ήταν το μέσο μέρος της ζωής του προτού αναδειχθεί πρωθυπουργός της Αιγύπτου.

      Ο Ντέιβιντ χρίστηκε Βασιλιάς ως έφηβος και στη συνέχεια επέστρεψε στην βοσκή των προβάτων. Μετά σκότωσε έναν γίγαντα αλλά έπρεπε να κρυφτεί από τον βασιλιά Σαούλ. Για 13 χρόνια έπρεπε να ζήσει στη μέση της μοίρας του. Ο Μωυσής πέρασε 40 χρόνια στην έρημο.

      Βλέπουμε τους άνδρες και τις γυναίκες στη Βίβλο να κάνουν σπουδαία πράγματα, αλλά αυτά που βλέπουμε είναι απλώς τα κυριότερα σημεία της ζωής τους. Δεν βλέπουμε την καθημερινότητα ή τα πράγματα που περνούν.

      Όλοι έχουμε όνειρα, ή ο Θεός μας λέει κάτι που θα συμβεί στο μέλλον μας. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το να ζεις από μέρα σε μέρα. Είμαστε στη μέση της ζωής μας και αυτό που ο Θεός μας είπε ότι θα κάνει δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Πηγαίνουμε στη δουλειά, επιστρέφουμε σπίτι, τρώμε δείπνο, πηγαίνουμε για ύπνο και σηκώνουμε την επόμενη μέρα και το κάνουμε ξανά και ξανά και ξανά. Βαριόμαστε τη ζωή μας και αναρωτιόμαστε αν ο Θεός μας έχει ξεχάσει. Το μεσαίο μέρος της ζωής μας είναι το δοκιμαστικό κομμάτι. Θα τιμήσουμε τον Θεό; Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε; Είμαστε πιστοί στον σύζυγό μας; Υπάρχουν πολλά πράγματα που περνάμε. Δοκιμαζόμαστε και ο Θεός μας παρακολουθεί για να δει αν θα Τον εμπιστευτούμε. Τότε θα δούμε τον Θεό να κινείται στη ζωή μας και θα λάβουμε ό,τι έχει ο Θεός για εμάς να κάνουμε. Το μεσαίο κομμάτι θα περάσει και θα μπούμε σε αυτό που έχει ο Θεός για εμάς.


      Νέα έκδοση King James
Γαλάτες 6:9 Και ας μην κουραζόμαστε κάνοντας το καλό, γιατί στην κατάλληλη εποχή θα θερίσουμε αν δεν απογοητευτούμε.