Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Σχεδίων

          Όλοι κάνουμε σχέδια για τη ζωή μας. Κάνουμε σχέδια για τα πράγματα που θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή μας και για τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε. Ο Θεός έχει επίσης ένα σχέδιο για τη ζωή σας. Ο Ιωσήφ είδε δύο όνειρα ότι ο πατέρας και η μητέρα του και τα αδέρφια του θα τον υποκλίνονταν. Έκανε το λάθος να πει στα αδέρφια του το όνειρό του και ζήλευαν. Τα αδέρφια τον έριξαν σε ένα λάκκο και μετά τον πούλησαν ως δέσμιο σε μερικούς Ισμαηλίτες. Οι Ισμαηλίτες πήγαν στην Αίγυπτο και τον πούλησαν στον Πετεφρή. Μετά τον έστειλαν στη φυλακή.

      Όποια και αν είναι τα σχέδιά μας, μερικές φορές υπάρχουν ανωμαλίες στο δρόμο που ταξιδεύουμε. Κάνουμε τα σχέδιά μας αλλά ο Θεός κατευθύνει τα βήματά μας. Οι Ισμαηλίτες χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να βρεθούν εκεί την κατάλληλη στιγμή που οι αδελφοί ήθελαν να πουλήσουν τον Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ έπρεπε να είναι στη φυλακή για να ερμηνεύσει τα όνειρα των δύο υπηρετών του Φαραώ. Ο Θεός μπορεί να μας πει τα σχέδιά Του για τη ζωή μας, αλλά ποτέ δεν μας λέει για τα χτυπήματα στο δρόμο. Ο Θεός θα συμπεριλάβει τις προσκρούσεις στα σχέδιά Του και θα πραγματοποιήσει τα πάντα προκειμένου τα σχέδιά Του για τη ζωή μας να εκπληρωθούν.

      Όλοι έχουμε όνειρα και σχέδια που μας δίνει ο Θεός. Μερικές φορές τα σχέδια διαρκούν περισσότερο από όσο θέλουμε. Θα υπάρξουν χτυπήματα στο δρόμο πριν φτάσουμε εκεί. Τα εξογκώματα προέρχονται από τον εχθρό, αλλά ο Θεός χρησιμοποιεί αυτά τα εξογκώματα και τα περιλαμβάνει στα σχέδιά Του. Αλλά όσο περισσότερο διαρκούν, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το τελειωμένο πράγμα στη ζωή μας. Τα σχέδια του Θεού για εμάς είναι μεγάλα, θα τα πραγματοποιήσει αν Τον περιμένουμε.


      Νέα έκδοση King James
Παροιμίες 16:9 Η καρδιά του ανθρώπου σχεδιάζει τον δρόμο του, αλλά ο Κύριος κατευθύνει τα βήματά του.

      Η Ζωντανή Βίβλος
Ιερεμίας 29:11 Διότι γνωρίζω τα σχέδια που έχω για σας, λέει ο Κύριος. Είναι σχέδια για καλό και όχι για κακό, για να σου δώσουν μέλλον και ελπίδα.