Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Σπόροι

          Όλοι σπέρνουν σπόρους. Άλλοι σπέρνουν καλούς σπόρους και άλλοι κακούς. Όταν ενθαρρύνουμε άλλους ανθρώπους, σπέρνουμε έναν καλό σπόρο. Όταν μιλάμε για κάποιον άλλον, σπέρνουμε έναν κακό σπόρο. Ο Θεός θα μας λογοδοτήσει για τους σπόρους που σπέρνουμε.

      Πριν από μερικά χρόνια ο πάστορας μας έπαιρνε μια προσφορά για ένα έργο. Φυσικά δεν είχα τίποτα να δώσω στην προσφορά εκείνη τη στιγμή. Είχα αγοράσει ένα χειροποίητο στυλό στο αεροδρόμιο O'Hare του Σικάγο για 35,00 $. Μου άρεσε πολύ αυτό το στυλό. Κάτι μου είπε να δώσω αυτό το στυλό στην προσφορά. Αργότερα εκείνη την εβδομάδα πήγα στην εκκλησία για να εξαργυρώσω το στυλό για τα $35,00 που είχα πληρώσει για αυτό, αλλά το στυλό δεν βρέθηκε. Περίπου 15 χρόνια αργότερα, έλαβα στο ταχυδρομείο έναν κατάλογο για εξαρτήματα στυλό που φτιάχνετε μόνοι σας. Άρχισα να φτιάχνω στυλό και τους πούλησα μερικά για να πληρώσω τα στυλό της δικής μου συλλογής. Λίγα χρόνια αργότερα έχω στη συλλογή μου περίπου 200 στυλό. Ο Θεός επιστρέφει αυτό που δίνουμε πολλές φορές.

      Δεν έχει σημασία τι σπέρνουμε στη βασιλεία του Θεού, Αυτός θα μας επιστρέψει πολλές φορές περισσότερο από αυτό που σπέρνουμε. Είτε σπέρνουμε καλά είτε κακά πράγματα. Μπορούμε να σπείρουμε πολλά καλά πράγματα, χρήματα, ειρήνη, έναν καλό λόγο, αγάπη, χαρά, βοήθεια, ένα χαμόγελο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να σπείρουμε, αλλά πρέπει πάντα να τα κάνουμε όπως στον Κύριο.


      Νέα έκδοση King James
Γαλάτες 6:7 Μην εξαπατηθείτε, ο Θεός δεν κοροϊδεύεται. γιατί ό,τι σπείρει ο άνθρωπος, θα θερίσει.
 8 Διότι εκείνος που σπέρνει στη σάρκα του θα θερίσει από τη σάρκα διαφθορά, αλλά αυτός που σπέρνει για το Πνεύμα θα θερίσει αιώνια ζωή από το Πνεύμα.

      Νέα έκδοση King James
Μάρκος 4:3 Ακούστε, ιδού, ένας σπορέας βγήκε να σπείρει.
 4 Και συνέβη, καθώς έσπερνε, ένας σπόρος έπεσε στην άκρη του δρόμου και ήρθαν τα πουλιά του ουρανού και τον έφαγαν.
 5 Μερικοί έπεσαν σε πετρώδες έδαφος, όπου δεν είχε πολύ χώμα και αμέσως φύτρωσε γιατί δεν είχε βάθος χώματος.
 6 Όταν όμως ο ήλιος ανέτειλε, κάηκε, και επειδή δεν είχε ρίζα, μαράθηκε.
 7 Και λίγος σπόρος έπεσε ανάμεσα στα αγκάθια και τα αγκάθια μεγάλωσαν και τον έπνιξαν, και δεν έδωσε σοδειά.
 8 Όμως άλλος σπόρος έπεσε σε καλό έδαφος και έδωσε μια σοδειά που φύτρωσε, αυξήθηκε και παρήγαγε: άλλος τριανταπλάσιος, άλλος εξήντα και άλλος εκατό.
 9 Και τους είπε: Όποιος έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούσει.

      Νέα έκδοση King James
Μάρκος 4:14 Ο σπορέας σπέρνει τον λόγο.
 15 Και αυτοί είναι στην άκρη του δρόμου όπου έχει σπαρθεί ο λόγος όταν ακούνε, έρχεται αμέσως ο Σατανάς και αφαιρεί τον λόγο που σπάρθηκε στις καρδιές τους.
 16 Ομοίως αυτοί είναι οι σπαρμένοι σε πετρώδες έδαφος, οι οποίοι, όταν ακούν τον λόγο, τον δέχονται αμέσως με χαρά.
 17 Και δεν έχουν ρίζα στον εαυτό τους, και έτσι υπομένουν μόνο για λίγο. Μετά, όταν προκύψει θλίψη ή διωγμός για χάρη του λόγου, αμέσως σκοντάφτουν.
 18 Τώρα αυτοί είναι οι σπαρμένοι στα αγκάθια αυτοί είναι που ακούν τον λόγο
 19 και οι μέριμνες αυτού του κόσμου, η απάτη του πλούτου και οι επιθυμίες για άλλα πράγματα που μπαίνουν πνίγουν τον λόγο, και γίνεται άκαρπος.
 20 Αλλά αυτοί είναι οι σπαρμένοι σε καλό έδαφος, αυτοί που ακούν τον λόγο, τον δέχονται και καρποφορούν: άλλοι τριακονταπλάσιοι, άλλοι εξήντα και άλλοι εκατό.