Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Όνειρα

           Όλοι έχουμε όνειρα για πράγματα που θέλουμε να κάνουμε ή πράγματα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε στη ζωή μας. Όταν ο Αβραάμ ήταν 75 ετών, ο Θεός του είπε ότι θα τον έκανε πατέρα πολλών εθνών. Η σύζυγός του, Σάρα, ήταν 65 ετών και άγονη. Μετά από 13 χρόνια, η Σάρα έδωσε την Άγκαρ, τον υπηρέτη της, στον Αβραάμ για σύζυγο για να αποκτήσουν έναν γιο (Ισμαήλ). Αλλά αυτό δεν ήταν το παιδί της υπόσχεσης. Ήταν 25 χρόνια πριν γεννηθεί το παιδί της υποσχέσεως (Ισαάκ).

      Πολύ συχνά συμβιβαζόμαστε με τον Ισμαήλ όταν ο Ισαάκ είναι ο υποσχεμένος. Συμβιβαζόμαστε με λιγότερο από αυτό που θέλει να μας δώσει ο Θεός. Υπάρχουν περισσότερες από 5.000 υποσχέσεις στη Βίβλο. Αυτές είναι υποσχέσεις που θέλει να μας δώσει ο Θεός. Ωστόσο, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή έχει περάσει πολύς καιρός, κουραζόμαστε και εγκαταλείπουμε τις ελπίδες και τα όνειρά μας και συμβιβαζόμαστε με λιγότερα. Συμβιβαζόμαστε με αυτό που έχουμε τώρα. Λέμε στον εαυτό μας ότι αυτό είναι αρκετά καλό.

     Πολλά από τα όνειρά μας είναι αυτά που έχει βάλει ο Θεός μέσα μας. Τα όνειρά μας είναι σαν μια προφητεία για το τι θέλει να κάνει ο Θεός για εμάς. Θα περιμένουμε τον Κύριο να πραγματοποιήσει στη ζωή μας όσα είπε. Τα όνειρά μας θα γίνουν πραγματικότητα. Θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζει ο εχθρός μπροστά μας. Θα εμπιστευτούμε τον Θεό. Θα περιμένουμε να μας δώσει τα όνειρά μας.


      Νέα έκδοση King James
Γένεση 15:4 Και ιδού, ο λόγος του Κυρίου του ήρθε, λέγοντας: Αυτός δεν θα είναι ο κληρονόμος σου, αλλά αυτός που θα προέλθει από το σώμα σου, θα είναι κληρονόμος σου.
 5 Τότε τον έβγαλε έξω και είπε: Κοίτα τώρα προς τον ουρανό, και μέτρησε τα αστέρια, αν μπορείς να τα αριθμήσεις. Και του είπε: Έτσι θα είναι και οι απόγονοί σου.

      Νέα έκδοση King James
Γένεση 16:1 Τώρα η Σαράι, η γυναίκα του Άβραμ, δεν του είχε γεννήσει παιδιά. Και είχε μια Αιγύπτια υπηρέτρια που ονομαζόταν Άγαρ.
 2 Και η Σαράι είπε στον Άβραμ: Κοίτα τώρα, ο Κύριος με εμπόδισε να τεκνοποιήσω. Σε παρακαλώ, μπες στην υπηρέτρια μου ίσως αποκτήσω παιδιά από αυτήν. Και ο Άβραμ άκουσε τη φωνή της Σαράι.
 3 Τότε η Σαράι, η γυναίκα του Άβραμ, πήρε την Άγαρ την υπηρέτρια της, την Αιγύπτια, και την έδωσε στον άντρα της τον Άβραμ για γυναίκα του, αφού ο Άβραμ έζησε δέκα χρόνια στη γη Χαναάν.
 4 Και μπήκε στην Άγαρ, και αυτή συνέλαβε. Και όταν είδε ότι είχε συλλάβει, η ερωμένη της έγινε περιφρονημένη στα μάτια της.

      Νέα έκδοση King James
Γένεση 17:18 Και ο Αβραάμ είπε στον Θεό, "Ω, να ζήσει ο Ισμαήλ μπροστά σου!"
 19 Τότε ο Θεός είπε: Όχι, η Σάρρα η γυναίκα σου θα σου γεννήσει έναν γιο, και θα του ονομάσεις Ισαάκ θα συνάψω τη διαθήκη μου μαζί του για αιώνια διαθήκη, και με τους απογόνους του μετά από αυτόν.