Ett ord om livet och saker


           

 

Överfulla välsignelser

        Det fanns en missionär i Botswana som kämpade för att mata de föräldralösa barnen och hjälpa barnen i området. Han ville bygga ett ungdomshus för barnen, ha en plats där barnen kan komma till, ha kul, lära sig och få vänner. Det skulle kosta 5 miljoner dollar. Det är mycket pengar, men där borta, där årsinkomsten var mindre än 1 000 dollar, verkade det omöjligt. Det var en äldre tysk man och hans fru som hade besökt Botswana och blivit förälskade i folket i Botswana. Han tittade upp på sin dator efter barnhem i Botswana och stötte på den här missionärens tjänst. Han skickade en donation på 20 000 dollar. Senare skickade han en check på 300 000 dollar till missionären. Senare frågade den tyske mannen om ungdomshuset och skickade honom en check på 5 000 000 dollar. Han sa att han skulle komma och hälsa på dem.

       Den tyske mannen och hans fru bodde på en trevlig safariresort, cirka 15 mil från missionärens bostad. En morgon körde missionären till orten för att hämta den tyske mannen och hans fru. Ägaren till resorten sa till missionären att resorten var till salu och frågade om han var intresserad av att köpa den. Missionären sa att han bara var en missionär och att han inte hade råd. Den tyske mannen hörde samtalet och bad missionären ta reda på hur mycket det skulle kosta att köpa resorten. Han fick informationen och trodde att mannen skulle köpa den till sig själv. Den tyske mannen köpte resorten och gav den till missionären. Snacka om överfulla välsignelser.

       Vi är välsignade av vår Gud i det vi gör. Men det finns tillfällen då vi får en överflödande välsignelse. Jesus sa åt Petrus att kasta sina nät på andra sidan och drog in så mycket fisk att hans nät nästan gick sönder och fyllde två båtar med fisk. Vår Gud vill välsigna sina barn mer än vi kan föreställa oss. Gud väntar inte för att straffa någon. Många människor har fel uppfattning om vem Gud är. Han vill väldigt gärna välsigna oss, han väntar på att välsigna oss. Vi älskar våra barn och skulle ge dem allt de vill ha. Vi älskar att välsigna våra barn, särskilt våra barnbarn. Gud är ännu mer så. Han vill välsigna oss, eftersom vi är hans barn. Vi vill överösa oss med hans välsignelser. När Job gick igenom besvären gav Gud honom dubbelt tillbaka än vad han hade tidigare. När vi går igenom prövningarnas tider ger Gud oss också dubbelt tillbaka än vi hade tidigare. Det finns tillfällen då han ger oss en överflödande välsignelse. Speciellt när vi gör hans verk. Han välsignar de saker han ber oss att göra.


––––––––––––––––––––––


       Ny King James-version
Efesierbrevet 3:20 Nu till honom som är i stånd att göra så mycket mer än allt vi ber om eller tänker, enligt den kraft som verkar i oss,
  21 Honom vare äran i församlingen genom Kristus Jesus i alla släktled, från evighet till evighet. Amen.