Ett ord om livet och saker


           

 

Inget svett

        När Gideon drog upp mot midjaniterna. han hade 32 000 man med sig. Gud sa till honom att han hade för många män. Gideon sa till de män som var rädda för att gå hem. 22 000 man gick hem, Gideon hade 10 000 man. Gud sa att det fortfarande hade för många män och sa åt honom att skilja de män som drack vatten från floden genom att dricka med sina kupade händer och de som drack köpte att sätta munnen på vattnet. Nu hade han bara 300 man. Midiantiesna övervanns av de 300 männen som använde en trumpet, en fackla och ett rop. Fienden hade tagit livet av sig. Gideons män svettades inte.

       Under andra världskriget fanns det ett bombplan som hade slutfört sitt uppdrag och var på väg tillbaka till sin bas, i västra Stilla havet. De hade slut på bränsle och var tvungna att landa på en strand på en ö. Ön ockuperades av japanerna. De hade en präst ombord, och han sa till besättningen att han skulle be att Gud skulle hjälpa dem att ta sig från den ön. De sov alla den natten. Väldigt tidigt nästa morgon medan det fortfarande var mörkt. en man från besättningen gick på stranden när han märkte att något guppade i vågorna och gick för att undersöka saken. Det han hittade var en stor tunna med en etikett som sa Aviation Fuel. Han fick upp besättningsmedlemmarna och de lade flygbränslet i planet och lyfte. Det fanns ett fartyg och hade sänkts av japanerna mer än 1 000 mil bort. Den tunnan med bränsle hade färdats mer än 1 000 mil och landade inte på en annan ö, utan kom i land på rätt plats där det behövdes. Besättningen behövde inte svettas.

       Det finns tillfällen i livet när vi stöter på saker som vi inte kan fixa själva. Vi har många problem som kommer i vår väg, och det finns ingenting vi kan göra. Vi kan ha cancer som läkare inte kan fixa. Det finns andra problem som kräver mycket pengar att fixa, och vi har inga och kan inte låna. Vi stöter på saker vi inte kan göra själva. Fienden (djävulen) viskar i vårt öra "vad ska du göra"? Det sa vi hela tiden själva. Vad ska vi göra? Om och om igen och om igen. Vad ska vi göra? I kristider rymmer många människor. Vissa lämnar sin make. En del kommer att lämna sin kyrka. När min brors fru lämnade honom körde han 1 000 mil till där vi bor. Han stannade en natt och körde sedan tillbaka dagen efter. Vi kommer ingenstans när vi flyr.

       Det finns bara en sak vi måste göra, och det är att lita på Herren. Djävulen försöker alltid lägga saker på oss, han har framgång, när vi springer runt som en kyckling som halshöggs. När Gud har kontroll över våra liv har vi en frid som ingenting och ingen kan ge. Vi är i fred när vi låter Gud ha våra problem. Gud har sagt: ”Jag ska föra blinda på en väg som de inte kände; Jag ska leda dem på stigar som de inte har känt. Jag skall göra mörkret ljust för dem, och krokiga platser raka. Detta skall jag göra för dem och inte överge dem." Låt Gud ha kontroll över ditt liv, och han kommer inte att överge dig. Han är med oss i allt vi gör. Vi litar på Herren och är beroende av honom för allt. Vi behöver inte oroa oss och svettas över våra problem.

__________________________


       Ny King James-version
Hesekiel 44:18 "De skall ha linneturbaner på huvudet och linnebyxor på kroppen; de skall inte klä sig i något som orsakar svett.

       Ny King James-version
Domarboken 7:7 Då sade HERREN till Gideon: "Genom de tre hundra män som läppte skall jag frälsa dig och överlämna midjaniterna i din hand. Låt allt det andra folket gå, var och en till sin plats."

       Ny King James-version
Jesaja 42:16 Jag vill föra blinda på en väg de inte kände; Jag ska leda dem på stigar de inte har känt. Jag skall göra mörkret ljust för dem, och krokiga platser raka. Detta skall jag göra för dem och inte överge dem.