Et ord om livet og tingene


           

 

 Ingen sved

         Da Gideon drog op mod midjanitterne. han havde 32.000 mand med sig. Gud fortalte ham, at han havde for mange mænd. Gideon fortalte de mænd, der var bange for at gå hjem. 22.000 mand gik hjem, Gideon havde 10.000 mand. Gud sagde, at der stadig var for mange mænd, og han bad ham om at adskille de mænd, der drak vand fra floden ved at drikke med deres skålede hænder, og dem, der drak, købte at lægge munden til vandet. Nu havde han kun 300 mand. Midianterne blev overvundet af de 300 mænd, der brugte en trompet, en fakkel og et råb. Fjenden havde dræbt sig selv. Gideons mænd sved ikke.

       Under Anden Verdenskrig var der et bombefly, der havde fuldført sin mission og var på vej tilbage til sin base i det vestlige Stillehav. De var ved at løbe tør for brændstof og måtte lande på en strand på en ø. Øen blev besat af japanerne. De havde en præst ombord, og han fortalte besætningen, at han ville bede om, at Gud ville hjælpe dem med at komme væk fra den ø. De sov alle den nat. Meget tidligt næste morgen, mens det stadig var mørkt. en mand fra besætningen gik på stranden, da han bemærkede noget, der duppede i brændingen, og gik for at undersøge sagen. Det, han fandt, var en stor tønde med en etiket, der sagde Aviation Fuel. Han fik besætningsmedlemmerne op, og de lagde flybrændstoffet i flyet og lettede. Der var et skib og var blevet sænket af japanerne mere end 1.000 miles væk. Den tønde brændstof havde tilbagelagt mere end 1.000 miles og landede ikke på en anden ø, men kom i land på det rigtige sted, hvor det var nødvendigt. Besætningen behøvede ikke at svede.

       Der er tidspunkter i livet, hvor vi støder på ting, som vi ikke selv kan ordne. Vi har mange problemer, der kommer vores vej, og der er intet, vi kan gøre. Vi kan have kræft, som lægerne ikke kan rette op på. Der er andre problemer, der kræver mange penge at løse, og vi har ingen og kan ikke låne. Vi støder på ting, vi ikke selv kan. Fjenden (Djævelen) hvisker i vores øre "hvad skal du gøre"? Det blev vi ved med at sige selv. Hvad skal vi gøre? Igen og igen og igen. Hvad skal vi gøre? I krisetider flygter mange mennesker. Nogle forlader deres ægtefælle. Nogle vil forlade deres kirke. Da min brors kone forlod ham, kørte han 1.000 miles til hvor vi bor. Han blev en nat og kørte så tilbage næste dag. Vi kommer ingen vegne, når vi løber væk.

       Der er kun én ting, vi skal gøre, og det er at sætte vores lid til Herren. Djævelen forsøger altid at sætte ting på os, han har succes, når vi løber rundt som en kylling, der blev halshugget. Når Gud har kontrol over vores liv, har vi en fred, som intet og ingen kan give. Vi er i fred, når vi lader Gud have vores problemer. Gud har sagt: "Jeg vil føre blinde ad en vej, de ikke kendte; Jeg vil føre dem på stier, de ikke har kendt. Jeg vil gøre Mørket lys for dem, og skæve Steder lige. Disse ting vil jeg gøre for dem og ikke svigte dem”. Lad Gud have kontrol over dit liv, og han vil ikke forlade dig. Han er med os i alt, hvad vi gør. Vi sætter vores lid til Herren, og vi er afhængige af ham for alt. Vi behøver ikke bekymre os og svede over vores problemer.

__________________________


       Ny King James-version
Ezekiel 44:18 "De skal have linned turbaner på hovedet og linned bukser på deres kroppe; de må ikke klæde sig i noget, der forårsager sved.

       Ny King James-version
Judges 7:7 Da sagde HERREN til Gideon: "Ved de tre Hundrede Mænd, som laskede, vil jeg frelse dig og give Midjaniterne i din Haand. Lad alt det andet Folk drage, hver til sit Sted!"

       Ny King James-version
Isaiah 42:16 Jeg vil føre blinde ad en vej, de ikke kendte; Jeg vil føre dem på stier, de ikke har kendt. Jeg vil gøre Mørket lys for dem, og skæve Steder lige. Disse Ting vil jeg gøre for dem og ikke forlade dem.