Ett ord om livet och saker


           

 

Jag heter Ingen

        Vi föds i en fullsatt värld. Vi är inte kända, förutom för vår familj. Vi vill alla vara någon och strävar efter att bli kända och lämna ett spår för oss själva i den här världen. Många män och kvinnor har gjort avtryck i denna värld. Salomo var Israels kung och var den rikaste man som levde. John D. Rockefeller var den rikaste mannen som någonsin levt i vår tid. Han gjorde sitt varumärke inom oljeraffinering (Standard Oil Company) och ägde 40 andra företag. J. P. Morgan försökte bli den rikaste mannen. Han tjänade en förmögenhet på bankväsendet. Henry Morrison Flagler gjorde sitt märke i Railroads, Oil and Newspapers. Louis Pasteur gjorde sitt märke inom vaccinationer, mikrobiell fermentering och pastörisering. Frank Lloyd Wright gjorde sitt märke i hus och byggnader. John Wayne var känd som en stor skådespelare. De flesta människor vill bli kända för vad de gör i livet, och inte för vilka vi är inuti. När män träffas vill män alltid veta vad den andre gör för att leva. När kvinnor träffas vill de prata om sina barn.

       Var är vinsten. Dessa män och kvinnor kanske sätter sina spår i livet och är kända av många människor, men var är de nu? Är de glada över att vara där de är? Om de inte är i himlen så är de i helvetet för evigheten, och evigheten är för evigt. De kan ha vunnit hela världen men förlorat sina egna själar. De har förlorat det mest värdefulla vi har, vår själ. Det här livet är där vi förbereder oss för nästa liv; Evighet.

       Vi går efter det här i världen, när vi borde gå efter Gud. När vi ger oss över till Jesus, då är vi kända av Fadern. Våra namn är inskrivna i Livets bok och våra namn är tatuerade på Faderns handflata. Vi borde vilja göra ett märke för världen att se. Det märke vi lämnar är till universums Herre. Det största vi kan bli är att vara Faderns barn. Vi känner Fadern och Fadern känner oss. Vi känner Jesus och Jesus känner oss. När vi blir ett Guds barn finns det ingen gräns för vad vi kan uppnå. Vi kan lämna ett märke i den här världen för kungarnas kung. Det vi gör i det här livet kommer att vara för evigt. Vi är någon, för kungarnas kung känner oss.


–––––––––––––––––––––––––––––


       Ny King James-version
Matteus 16:26 "Ty vilken nytta tjänar det en människa om hon vinner hela världen och förlorar sin egen själ? Eller vad ska en människa ge i utbyte för sin själ?

       Ny King James-version
Matteus 6:19 "Samla er inte skatter på jorden, där mal och rost förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl;
  20 "men samla er skatter i himlen, där varken mal eller rost förstör och där tjuvar inte bryter sig in och stjäl.
  21 Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.

       Ny King James-version
Jesaja 49:16 Se, jag har skrivit in dig i mina händer; Dina väggar är ständigt framför mig.

       Ny King James-version
Uppenbarelseboken 21:27 Men det skall ingalunda komma in något som orenar eller förorenar en styggelse eller lögn, utan bara de som är skrivna i Lammets Livets bok.