Ett ord om livet och saker


           

 

Varför är jag här?

        Varför är jag här? Många har ställt sig den frågan. De vill veta syftet med att vara här på jorden. Vi har alla ett hål i vår själ som behöver fyllas. Vi försöker många saker för att fylla den. Vi festar, vi använder sex, vi dricker för mycket, vi kommer att använda vad som helst för att fylla det tomrummet i vår själ.

       Vi är som tvååriga barn; vi vill göra det själva. Vi försöker med all vår kraft att göra de saker vi vill själva. Vi ignorerar Gud och går vår egen väg. Vi kan tjäna mycket pengar, vi kan bli kända, vi gör allt som står i vår makt för att uppnå vårt mål i livet själva. Men när vi uppnår vårt mål är vi inte nöjda. Vi känner fortfarande att det finns mer vi borde göra, för att göra oss själva lyckliga. När vi har gjort allt vi kan inser vi att vi fortfarande inte vet varför vi är här. De saker vi trodde skulle göra oss lyckliga, blev inte verklighet. Vi har fortfarande inte åstadkommit det vi trodde att vi skulle göra. Vi har fortfarande ett hål i vår själ. Vi undrar vad vi har missat i vårt sökande efter uppfyllelse.

       Gud sa "var och en som är kallad efter mitt namn, som jag har skapat till min ära; Jag har format honom, ja jag har gjort honom.” Vi är skapade av Gud till hans ära. Inte oss själva. Vi är här för att hedra Honom och för att ha en relation med Honom. Han är den ende där hålet i vår själ kan fyllas. Gud har gett oss allt vi har. Han har gett oss liv. Han har gett oss frälsning genom Jesus. Han ger oss våra gåvor och våra talanger. Det finns inget vi har som Gud inte har gett oss. Allt kommer från Honom. Vi kommer inte att finna tillfredsställelse med någonting på denna jord. Vi kan inte nå uppfyllelse utan Gud. Han ger oss frid i vår själ och vårt liv från dag till dag. Hålet i vår själ är nu fyllt av hans frid, som bara kommer från Gud.


––––––––––––––––––––––––––––––


       Ny King James-version
Jesaja 43:7 ”Var och en som är kallad efter mitt namn, som jag har skapat till min ära; Jag har format honom, ja, jag har gjort honom."

       Ny King James-version
Jesaja 59:2 Men dina missgärningar har skiljt dig från din Gud; Och dina synder har dolt hans ansikte för dig, så att han inte hör.

       Ny King James-version
Romarbrevet 3:23 Ty alla har syndat och saknar Guds härlighet,

       Ny King James-version
Romarbrevet 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

       Ny King James-version
Johannes 3:18 "Den som tror på honom är inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.

       Ny King James-version
Jesaja 64:6 Men vi är alla som en oren sak, och alla våra rättfärdigheter är som smutsiga trasor; Vi blekna alla som ett löv, och våra missgärningar, som vinden, har tagit oss bort.

       Ny King James-version
Joh 3:14 "Och som Mose lyfte upp ormen i öknen, så måste Människosonen upphöjas,
  15 "för att den som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.
  16Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.
  17 "Ty Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst genom honom.