Ett ord om livet och saker


           

 

Jesus

        Vem var Jesus? Många människor i världen idag känner inte Jesus. De kan använda hans namn som ett förbannelseord, men de vet inte vad han gjorde för dem.

        Eftersom den första människan syndade är vi alla födda till synd. Vi behövde en frälsare. Jesus är Gud allsmäktig. Han var där i början av mänskligheten. Han gav upp sin tron och kom till jorden för att vara ett offer för hela mänskligheten. Han blev man och föddes av en jungfru. Han levde på denna jord, precis som vi gör. Han levde 33 år och hade inte syndat alls.

       Jesus föddes i en krubba. Hans jordiske far var snickare. Han levde ett normalt liv. När han växte upp underkastade han sig sina föräldrar. Han började sin tjänst vid 30 års ålder. Han botade alla och alla som kom till honom. Dåtidens präster ville inte ha något med honom att göra, och de försökte döda honom. Han blev förrådd av en av hans lärjungar, Judas. Jesus blev gisslad 39 gånger för vår sjukdom.

       Förbundsarken placerades i en grotta av Jeremia, 500 år före Jesus. Grottan ligger 20 fot nedanför där Jesus korsfästes. På Gamla testamentets dagar offrade prästerna ett djur och stänkte blodet på nådastolen, på höger sida (östra sidan). Det var en tillfällig lösning.

       När Jesus korsfästes fördes han till Golgata, som ligger ovanför grottan där förbundsarken är gömd. Jesus var för svag för att bära korset; de fick Simon att bära den åt honom. Korset lades ner och Jesus spikades på korset. Korset ställdes upp och placerades i ett hål i berget ungefär 12 tum kvadratiskt och djupt. Den hölls på plats av träkilar på alla fyra sidor av korset. När Jesus dog var det en stor jordbävning som gjorde sprickor i klippan. Jesus dog inte av brutaliteten, han gav sitt liv villigt. Jesus genomborrades sedan i sidan och hans blod rann nerför sprickan i klippan 20 fot och landade på nådastolen på vänster sida (västra sidan). När han dog på korset tog han alla synder på jorden. Han dog till och med för alla i Gamla testamentet, såväl som för alla som skulle födas, från och med då. Jesus dog för vår sjukdom, han dog också för våra synder. Vi har helande för vår kropp och förlåtelse för vår själ, eftersom Jesus dog för oss.

       Ron Wyatt hade hittat förbundets ark på 1990-talet. Det finns fyra änglar som vaktar arken. När han var i grottan med arken och med änglarna sa en av änglarna till Ron att ta ett prov av Jesu blod. Ron Wyatt tog provet till ett laboratorium i Israel. Torrt blod är dött blod, men Ron bad dem att lägga blodet i en saltlösning. Efter 3 dagar tog de det blodet och analyserade det för en kromosomräkning. De tittade på autosomerna och det fanns bara 22 autosomer (från en kvinna) (det borde ha funnits 44 autosomer) och 2 könskromosomer, en "x" och en "Y", "Y" kromosomen var inte från en man. När labbteknikerna frågade Ron var blodet kom ifrån sa han "din Messias."

       Många tror att Bibeln motsäger sig själv. Det gör det inte. Många tror att Jesus dog på en fredag. Det är inte sant. Jesus dog på onsdagen klockan 15.00. (Nionde timmen). På Jesu tid började den nya dagen vid solnedgången. Jesus sade själv "Ty liksom Jona var tre dagar och tre nätter i den stora fiskens buk, så kommer Människosonen att vara tre dagar och tre nätter i jordens hjärta."

       Påskfesten började på torsdagen och alla på korset måste dö innan påsken började. Det var därför de två tjuvarna fick sina ben brutna, för att påskynda deras bortgång. När de kom till Jesus blev de förvånade över att han redan var död.
När Jesus dog på onsdagen, vid solnedgången började den nya dagen.
Det var torsdag kväll, sedan torsdag.
Vid solnedgången torsdag var den nya dagen fredag kväll och fredag dag.
Sedan vid solnedgången fredag, det var lördag natt och lördag dag,
Sabbaten var på lördag. Jesus uppstod från de döda efter solnedgången på lördagen.
När Maria gick till Jesu grav, mycket tidigt på söndagsmorgonen, var Jesus inte där. Han hade redan rest sig.

       Jesu blod lever än idag. Utan Guds Lamms blod skulle det inte finnas något hopp för oss. Men Jesus betalade priset för våra synder. Allt du behöver göra är att acceptera honom som din Frälsare. Vi är frälsta genom blodet som Jesus gav på korset. Döden kommer inte att störa oss. Vår himmelske Fader kommer inte att fördöma oss. När han ser oss ser han Jesu blod och välkomnar oss in i sitt hus. Det finns inte många vägar in i himlen. Det finns bara ett sätt, och det är Jesus. Han betalade priset för oss, med sitt blod.


–––––––––––––––––––––––––––––––


(Se 2023 #15. Förbundets ark)

       Ny King James-version
Johannes 14:6 Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.

       Ny King James-version
Matteus 12:40 "Ty liksom Jona var tre dagar och tre nätter i den stora fiskens buk, så kommer Människosonen att vara tre dagar och tre nätter i jordens hjärta.

       Ny King James-version
Matteus 5:17 "Tro inte att jag kom för att upphäva lagen eller profeterna. Jag kom inte för att förgöra utan för att uppfylla.

       Ny King James-version
Efesierbrevet 2:1 Och dig gjorde han levande, som var död genom överträdelser och synder,
  2 där du en gång vandrade i enlighet med denna världens gång, enligt luftens makts furste, den anden som nu verkar i olydnadens söner,
  3 bland vilka vi också alla en gång uppträdde i vårt kötts begär och uppfyllde köttets och sinnets önskningar och var av naturen vredens barn, precis som de andra.
  4 Men Gud, som är rik på barmhärtighet, för sin stora kärlek, med vilken han älskade oss,
  5 även när vi var döda genom överträdelser, gjorde oss levande tillsammans med Kristus (av nåd har ni blivit frälsta),
  6 och uppväckte oss tillsammans och lät oss sitta tillsammans i de himmelska platserna i Kristus Jesus,

       Ny King James-version
Johannes 3:15 "för att den som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.
  16Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.
  17 "Ty Gud har inte sänt sin Son till världen för att döma världen, utan för att världen skulle bli frälst genom honom.