Ett ord om livet och saker


           

 

Synd

        Vad är synd? Synd är allt som skiljer oss från Gud. Gud är en helig Gud och kan inte tillåta någon synd in i himlen. Vi behövde en Frälsare för att rena oss. Det är anledningen till att Jesus kom till denna jord; skulle ta vår plats, och han dog för oss, så att vi kan komma in i Guds närvaro.

        Lucifer var den vackraste ängel som Gud någonsin hade skapat. Lucifer var täckt med många ädelstenar som sardius, topas, diamant, beryl, onyx, jaspis, safir, turkos, smaragd och med guld. På grund av sin skönhet lyfte han sig upp och syndade. Gud kastade ut Lucifer från himlen och en tredjedel av änglarna följde med honom. Lucifer var väldigt vacker, men synden gjorde honom ful. Idag är Satan den fulaste varelsen som finns. Alla änglar som följde efter Satin är nu demoner, och de är också fula.

       Synd gör oss också fula. När vi syndar blir vi fulare för varje dag som vi lever med den synden. Vi är avlägsnade från Guds närvaro. Vi må se bra ut på utsidan, men inuti är vi fula. Vad vi är på insidan är det viktigaste. Vårt utseende kommer att försvinna, men det som finns på insidan kommer att leva för evigt.

       Synden har förstört fler människor och familjer än någon annan sak. Synd kan få oss att skiljas från våra familjer, men den skiljer oss också från Gud. Det är anledningen till att Jesus kom till denna jord; var att återförena oss med vår himmelske Fader. Jesus dog för våra synder. Han tog vår plats så att vi kunde bo hos vår himmelske Fader. Vi kan leva ett syndfritt liv, med Jesus. Vi behöver bara ödmjuka oss själva och acceptera Jesus som vår Frälsare. När Gud ser oss ser han inte våra synder längre; Han ser Jesus. Han ser inte längre våra synder, de är glömda köp Gud, så långt som öst är från väst. Jesus kommer att förlåta oss våra synder och göra oss rena och vackra på insidan och utsidan. Vi är i fred med vår Gud.


––––––––––––––––––––––––


       Ny King James-version
Jesaja 1:18 "Kom nu och låt oss diskutera med varandra," säger HERREN, "Även om dina synder är som scharlakansröd, ska de bli vita som snö; fastän de är röda som karmosinröda, ska de bli som ull.