Слово про життя і речі


           

 

Завантажувальний табір

         Сполучені Штати Америки мають п'ять видів збройних сил. Є армія, флот, морська піхота, авіація та берегова охорона. Усі п’ять видів Збройних Сил вимагають, щоб кожен новобранець пройшов навчальний табір. Boot Camp має лише одну мету: зруйнувати індивідуальність новобранця та зробити з нього людину, яка виконуватиме накази свого начальства без сварок і запитань. Перше, що відбувається, це все їхнє волосся зрізане, а одяг такий самий, як і в інших новобранців, щоб трохи зменшити їхню індивідуальність. Їм також розповідають про структуру командування. Вони повинні вітати кожного офіцера, повз якого вони проходять, навіть офіцери повинні вітати іншого офіцера, який має більш високе звання. Наприкінці навчання, коли новобранці отримують накази від свого начальства, вони віддають честь і кажуть «так, сер».

      Дуже погано, що нових християн не відправляють у навчальний табір, щоб дізнатися, хто має над ними владу. Вони мають таку саму індивідуальність, як і новобранці Збройних сил США. Коли ми приходимо до Господа, ми вже не окремі люди. Ми віддали свої тіла Господу. Ми належимо Йому. Бог має владу над кожною частиною нашого тіла та нашого духу. Ісус викупив нас своєю кров’ю.

      Так, я ходив до Boot Camp під час служби на флоті. Boot Camp — це найкраще, що можуть зробити деякі чоловіки. Це дає нам уявлення про те, що таке влада. Ми вчимося підкорятися тим, хто над нами влада. Ми повинні упокоритися, щоб служити іншим і Богу.

      Найкраще в Богові те, що Він не ставиться до нас як до групи. Нам все ще потрібно упокоритися і визнати, що Він є Господь і що Він гідний нашої хвали. Ми вчимося по ходу життя, і чим більше ми вивчаємо Його слово, ми вчимося підкорятися Йому. Бог також має ланцюг наказів. Ми повинні підкорятися нашим пасторам, вчителям, нашим старійшинам і Господу. Ми повинні пройти через Ісуса, щоб дістатися до Отця. Ісус є нашим Заступником. Ми робимо те, що можемо, і дозволяємо Богу робити те, що ми не можемо. Коли ми навчимося не питати Його і не сперечатися з Ним, тоді ми пройшли довгий шлях. Ми підкоряємо свою волю Його волі. Тоді, коли Він просить нас зробити що-небудь, ми вітаємось і кажемо «так, сер».


      Нова версія короля Якова
Від Матвія 8:5 ¶ Коли Ісус увійшов у Капернаум, підійшов до Нього сотник, благаючи Його,
 6 кажучи: «Господи, слуга мій лежить удома розслаблений, у страшних муках».
 7 І сказав йому Ісус: «Я прийду й зцілю його».
 8 Сотник відповів і сказав: «Господи, я недостойний, щоб Ти увійшов під дах мій. Але скажи лише слово, і мій слуга одужає.
 9 Бо й я підвладна людина, маю під собою воїнів. І кажу одному: «Іди», і він іде, а тому: «Прийди», і він приходить, а своєму слузі: «Зроби це", і він це робить".
 10 Почувши це, Ісус здивувався і сказав до тих, що йшли за ним: «Поправді кажу вам: навіть в Ізраїлі Я не знайшов такої великої віри!
 11 «І кажу вам, що багато-хто прийдуть зі сходу та заходу, і сядуть з Авраамом, Ісааком та Яковом у Царстві Небесному.
 12 «А сини царства будуть вигнані геть у зовнішню темряву. Там буде плач і скрегіт зубів».
 13 Тоді Ісус сказав сотникові: «Іди, і як ти повірив, так нехай буде тобі». І слуга його тієї ж години одужав.

      Нова версія короля Якова
1 Івана 2:1 ¶ Дітоньки мої, це я пишу вам, щоб ви не грішили. А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного.
 2 І Він Сам є жертва за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за цілий світ.