Слово про життя і речі


           

 

Валюта Неба

          З самого початку часу людство використовувало багато речей як валюту. Вони почали з тварин, шкур тварин, слонової кістки та багатьох інших речей, таких як кістки та зуби тварин. Використовувались такі метали, як бронза, мідь, срібло та золото. Наші гроші сьогодні – це папір і монети. Колись наші монети були чистим сріблом і чистим золотом. Наші паперові гроші були забезпечені сріблом і золотом. Сьогодні ми не маємо жодної підтримки наших грошей, окрім обіцянок наших урядів. Це трохи лякає. Сьогодні у світі існує велика кількість валют.

      Валюта — це стандартна форма грошей у будь-якій формі, у використанні чи обігу як засіб обміну. Коли ми купуємо будинок, ми платимо за нього грошима, які використовувалися на той момент. Те саме стосується всього, що ми купуємо. Користуємося наявними грошима.

      Валюта Неба трохи відрізняється від наших грошей. Небесна валюта - це не те, що ми можемо торкнутися або відчути. Наша небесна валюта — Віра. Коли ми просимо Бога про щось, ми витрачаємо нашу Віру. Наша Віра — це те, чого Бог вимагає від нас, щоб відповісти на наші молитви. Віру набагато легше отримати, ніж інші типи валют. Валюти цього світу вимагають багато поту та тяжкої праці. Але віра вимагає від нас віри в те, що Бог сказав, що це правда.

      Коли чоловіки та жінки з Біблії мали проблеми, перешкоди та багато речей, які їм доводилося долати, Біблія говорить, що вони долали це завдяки вірі. У Посланні до євреїв є список багатьох людей, яким довелося подолати певні труднощі у своєму житті. Саме через віру вони отримали обітницю, яку дав їм Бог. Ной працював над ковчегом 120 років, перш ніж він був закінчений. До того часу ніколи не було дощу. Це дуже багато часу, щоб мати віру в Бога. Енох був узятий на небо і не бачив смерті. Він мав свідчення, що догоджав Богові. Вірою Авраам послухався, коли його було покликано піти до місця, яке він мав отримати у спадщину. І він вийшов, не знаючи, куди йде. Вірою стіни Єрихону впали після того, як вони були оточені протягом семи днів.

      Бог не реагує на наші скарги, наш плач над нашими проблемами, наше перерахування своїх проблем перед Ним. Він дійсно відповідає нашій Вірі. Наша Віра є валютою, яку Він вимагає від нас. Саме через віру ми побачимо Божу доброту до нас. Ми не можемо догодити Богові без віри. Віра є підтвердженням того, на що сподіваємося, свідченням небаченого. Через нашу Віру ми бачимо те, за що ми віримо в Бога. Бог не збреше нам. Якщо Він це сказав, це збудеться. Ми нічого не можемо мати без Віри. Віра — валюта Небес.

–––––––––––––––––––––––––––
     
      Нова версія короля Якова
Євреїв 11:1 Віра ж є підтвердженням сподіваного, доказом невидимого.
 2 Бо через нього старійшини отримали добре свідчення.
 3 Вірою ми розуміємо, що світи створені словом Божим, так що видиме не створене з видимого.
 4 ¶ Вірою Авель приніс Богові кращу жертву, ніж Каїн, через яку отримав свідчення, що він був праведний, і Бог засвідчив про його дари; і через це він, будучи мертвим, все ще говорить.
 5 Вірою Енох був узятий так, що не бачив смерті, «і не знайшовся, бо Бог забрав його»; бо перед тим, як його взяти, він мав таке свідчення, що він догоджав Богові.
 6 Але без віри неможливо догодити Йому, бо той, хто приходить до Бога, повинен вірити, що Він є, і що Він винагороджує тим, хто старанно Його шукає.
 7 Вірою Ной, отримавши божественне попередження про те, що ще не було видно, керований побожним страхом, приготував ковчег для спасіння свого дому, яким він засудив світ і став спадкоємцем праведності, яка по вірі.
 8 Вірою Авраам послухався, коли його було покликано вийти на місце, яке він мав отримати в спадщину. І вийшов, не знаючи, куди йде.