Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Αδικήματα

          Οι προσβολές μας έρχονται από κάθε κατεύθυνση. Κάποιος μας κόβει την κίνηση, ο σύζυγός σας λέει κάτι που σας ενοχλεί, τα παιδιά μας μας μιλούν πίσω, ένας πελάτης περνάει μια κακή μέρα και μας τα βάζει και πολλά άλλα πράγματα μας χαλάνε τη μέρα. Μερικοί άνθρωποι εγκαταλείπουν μια εκκλησία επειδή κάποιος τους έχει προσβάλει. Είναι το πώς αντιμετωπίζουμε αυτά τα αδικήματα που λέει κάτι για εμάς. Μπορούμε να τρελαθούμε και να το βγάλουμε στην οικογένειά μας ή να το αφήσουμε να φύγει για να είμαστε το καλύτερο άτομο.

      Η Βίβλος λέει ότι θα έρθουν προσβολές, αλλά δεν πρέπει να μεταδίδουμε την προσβολή σε άλλους. Εάν ο φίλος μας μας πει για μια προσβολή, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το αδίκημα στον εαυτό μας. Είναι αρκετά κακό που ο φίλος μας προσβλήθηκε, αλλά αν το πάρουμε στον εαυτό μας, τότε προσβληθούμε και μπαίνει στο πνεύμα μας και μπορεί να αμαρτήσουμε. Ο κόσμος είναι γεμάτος προσβολές για τα πάντα κάτω από τον ήλιο. Οι άνθρωποι προσβάλλονται επειδή δεν αποδεχόμαστε τον τρόπο ζωής τους. Άλλοι προσβάλλονται εξαιτίας των όσων λέει η Βίβλος για την αμαρτία. Οι άνθρωποι κατηγορούν τους άλλους για τον τρόπο που αισθάνονται οι ίδιοι.

      Θα έρθουν αδικήματα αλλά δεν χρειάζεται να τα αποδεχθούμε. Αφήνουμε αυτά τα αδικήματα να συνεχιστούν από εμάς. Μπορούμε να τους αγνοήσουμε ή μπορούμε να τους παραδώσουμε στον Κύριο. Πρέπει να τα παραδώσουμε όλα στον Θεό γιατί είναι ο υπερασπιστής μας, θα φροντίσει αυτόν που κάνει την επίθεση. Συνεχίζουμε και έχουμε μια ήρεμη μέρα. Δοξάζουμε το Άγιο Όνομά Του, γιατί είναι Κύριος.


      Νέα έκδοση King James
Ματθαίος 18:7 Αλίμονο στον κόσμο εξαιτίας των παραπτωμάτων, γιατί πρέπει να έρθουν αδικήματα, αλλά αλίμονο σε εκείνον τον άνθρωπο από τον οποίο έρχεται η προσβολή!

      Νέα έκδοση King James
Ρωμαίους 5:15 Αλλά το δωρεάν δώρο δεν είναι σαν την προσβολή. Διότι αν από το παράπτωμα του ενός ανθρώπου πέθαναν πολλοί, πολύ περισσότερο η χάρη του Θεού και το δώρο από τη χάρη του ενός Ανθρώπου, του Ιησού Χριστού, περισσεύει σε πολλούς.