Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Πόρτες

          Όλοι αντιμετωπίζουμε πόρτες που πρέπει να περάσουμε ή να μην περάσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε μια πόρτα που οδηγεί σε κακές συνήθειες που είναι δύσκολο να απαλλαγούμε ή πόρτες που είναι καλές για εμάς. Είμαστε ελεύθεροι και συνεργαζόμαστε με μια άλλη πόρτα και παράγουμε ένα σωρό μικρές πόρτες που γίνονται ακριβές μεγάλες πόρτες. Είναι οι πόρτες που πρέπει να περάσουμε και πρέπει να πάρουμε τη σωστή απόφαση όταν είναι η κατάλληλη στιγμή.

      Υπήρχε μια νεαρή κυρία που έχασε τη δουλειά της. Έκανε αίτηση σε πολλές εταιρείες στη γενέτειρά της και σε άλλες πόλεις και πολιτείες. Δεν είχε καμία απάντηση στις αιτήσεις της. Τελικά πήγε να ζήσει με τη μητέρα της. Περνούσε καλά με τη μητέρα της και έκαναν πολλά πράγματα μαζί. Έδεσαν και η νεαρή βοήθησε να φροντίσει τη μητέρα της. Λίγους μήνες αργότερα η μητέρα πέθανε. Τέσσερις μέρες μετά την κηδεία, δέχτηκε τέσσερα τηλεφωνήματα από τις εταιρείες στις οποίες είχε στείλει τα βιογραφικά της. Πήρε μια πολύ καλή δουλειά.

      Όταν ο Θεός ανοίγει μια πόρτα, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να την κλείσει. Και όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, κανείς δεν μπορεί να την ανοίξει. Ο Θεός μας θα βάλει πόρτες μπροστά μας και θα πει να τις περάσουμε. Ο εχθρός θα βάλει επίσης πόρτες μπροστά μας και θέλει να περάσουμε κι εμείς από αυτές. Επιλέγουμε από ποιες πόρτες θα περάσουμε. Ο Θεός κλείνει επίσης πόρτες που μερικές φορές προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτές όταν πρέπει να τις αφήσουμε να φύγουν. Μερικές φορές μας ζητά να εγκαταλείψουμε έναν φίλο ή μια συνήθεια. Είναι δύσκολο για εμάς να αφήσουμε πράγματα που έχουμε συνηθίσει. Αλλά όταν ο Θεός κλείνει αυτές τις πόρτες, πρέπει να τις αφήσουμε να φύγουν. Ξέρει τι είναι καλύτερο για εμάς και θα μας οδηγήσει στον δρόμο που πρέπει να πάμε.


      Νέα έκδοση King James
Αποκάλυψη 3:7 Και στον άγγελο της εκκλησίας στη Φιλαδέλφεια γράψε: Αυτά λέει αυτός που είναι άγιος, αυτός που είναι αληθινός: Αυτός που έχει το κλειδί του Δαβίδ, αυτός που ανοίγει και κανείς δεν κλείνει, και κλείνει και κανείς δεν ανοίγει":
 8 Γνωρίζω τα έργα σου δες, έβαλα μπροστά σου μια ανοιχτή πόρτα, και κανείς δεν μπορεί να την κλείσει γιατί έχεις λίγη δύναμη, κράτησες τον λόγο μου και δεν αρνήθηκες το όνομά μου.