Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Δώρα και ταλέντα

          Κάθε άτομο στη γη έχει ένα χάρισμα ή/και ένα ταλέντο που μας δόθηκε από τον Δημιουργό μας. Λέγεται ότι το πιο πλούσιο μέρος στη γη είναι το νεκροταφείο. Όλα τα δώρα και τα ταλέντα που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, βιβλία που δεν γράφτηκαν, τραγούδια που δεν τραγουδήθηκαν κ.λπ. Το λεξικό λέει ότι ένα ταλέντο είναι (ένα φυσικό ταλέντο: ταλέντο, ικανότητα, ευκολία, χάρισμα, ικανότητα, τεχνική, αφή , λυγισμένος, ικανότητα, εξειδίκευση, ικανότητα, ικανότητα, δύναμη, δύναμη, ιδιοφυΐα, λαμπρότητα, επιδεξιότητα, επιδεξιότητα, καλλιτεχνία.) Κάθε ταλέντο μας δίνεται από τον Θεό και πρέπει να χρησιμοποιούμε τα ταλέντα μας για Αυτόν.

      Όταν ήμουν έφηβος, λάτρεψα τη ατσάλινη κιθάρα. Έτσι, αγόρασα μια κιθάρα από ατσάλι με πεντάλ και έκανα μαθήματα και προπονήθηκα συχνά. Μετά από 10 χρόνια, μια μέρα αποφάσισα να ηχογραφήσω τον εαυτό μου παίζοντας ατσάλινη κιθάρα. Όταν άκουσα την ηχογράφηση κατάλαβα ότι δεν ήμουν πολύ καλός. Μετά από όλη την εξάσκηση ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν πολύ ικανός στο να παίζω κιθάρα. Το πούλησα λοιπόν.

      Πολύ συχνά βλέπουμε άλλα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι και αποφασίζουμε ότι αυτό θα θέλαμε να κάνουμε. Έτσι κυνηγάμε αυτά τα πράγματα και μας λείπει αυτό που μας έχει ήδη δώσει ο Θεός, τα δικά μας ταλέντα και χαρίσματα. Όταν λειτουργούμε με τα δικά μας χαρίσματα και ταλέντα, όλα είναι πολύ πιο εύκολα για εμάς. Χρειάζεται ακόμα να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ή να εξασκηθούμε ώστε να αυξάνονται οι δεξιότητές μας και να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Όταν προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, παλεύουμε και το μονοπάτι γίνεται δύσκολο να διανύσουμε, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν μας δόθηκε το χάρισμα ή το ταλέντο να κάνουμε.

      Όταν ήμουν 50 χρονών δεν ήξερα ακόμα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Τότε ο Κύριος με έβαλε να κοιτάξω πίσω στα πράγματα που είχα κάνει. Μου άρεσε να φτιάχνω πράγματα, έπιπλα κατά παραγγελία, σχέδια παιχνιδιών, εκκλησιαστικά πράγματα, λογισμικό και πολλά άλλα πράγματα. Μπορεί να μην μπορώ να παίξω ατσάλινη κιθάρα, αλλά μπορώ να κάνω τα εργαλεία να τραγουδήσουν. Ο Θεός μου έχει δώσει ταλέντα για να φτιάξω ή να χτίσω οτιδήποτε. Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω πράγματα για το σπίτι του Θεού, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πράγμα που μπορώ να κάνω.

      Όλοι έχουμε πλούτη μέσα μας. Μπορεί να μην ξέρουμε ποιο δρόμο να πάμε, αλλά ο Θεός έχει την απάντηση για εμάς, πρέπει απλώς να ρωτήσουμε τον δρόμο που πρέπει να πάμε.


      Νέα έκδοση King James
Ρωμαίους 12:6 Έχοντας λοιπόν δώρα διαφορετικά ανάλογα με τη χάρη που μας δίνεται, ας τα χρησιμοποιήσουμε:

      Νέα έκδοση King James
Παροιμίες 18:16 Το δώρο του ανθρώπου του κάνει χώρο, και τον φέρνει ενώπιον μεγάλων ανθρώπων.