Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Κοτόπουλο Λίγος

            Οι πολιτικοί μας μένουν στη δουλειά γιατί πάντα λένε ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί. Συνεχίζουν να λένε ότι οι ωκεανοί ανεβαίνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Λένε ότι το άλλο πολιτικό κόμμα θέλει να σου αφαιρέσει την κοινωνική ασφάλιση. Μπορούν επίσης να πουν ότι ο ουρανός πέφτει σαν κοτόπουλο. Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι κάτι κακό θα συμβεί για να μπορούν να έχουν την υποστήριξή σας.

      Ξεχνάμε ότι ο Θεός μας ελέγχει αυτόν τον κόσμο και ολόκληρο το σύμπαν. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως η αέναη κίνηση. Η γη περιστρέφεται με περίπου 1.000 μίλια την ώρα και περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο με περίπου 500.000 μίλια την ώρα. Η γη μας θα άρχιζε τελικά να επιβραδύνεται αν ο Θεός δεν είχε τα χέρια Του πάντα πάνω της. Είναι αυτός που κρατά τη γη μας να περιστρέφεται και την κρατά στην ίδια απόσταση από τον ήλιο.

      Όσο για την υπερθέρμανση του πλανήτη, ο Θεός μας εξακολουθεί να ελέγχει. Ελέγχει τον ωκεανό και έχει θέσει όρια έτσι ώστε να μην μπορεί να πάει περισσότερο από όσο λέει. Κρατά τους ωκεανούς στη θέση τους από τους μικροσκοπικούς κόκκους άμμου στις παραλίες μας.

      Δεν έχουμε τίποτα να ανησυχούμε. Ο Θεός μας έχει τον έλεγχο. Απλώς χρειάζεται να εναποθέσουμε την εμπιστοσύνη και την ελπίδα μας σε Αυτόν. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε όλα τα κοτοπουλάκια στη ζωή μας γιατί ο Θεός μας είναι για εμάς και θα μας φροντίσει.


      Η ενισχυμένη έκδοση
Ιερεμίας 5:22 Δεν με φοβάσαι και δεν με σέβεσαι; λέει ο Κύριος. Δεν τρέμεις μπροστά Μου; Τοποθέτησα την άμμο για το όριο της θάλασσας, ένα αέναο φράγμα πέρα ​​από το οποίο δεν μπορεί να περάσει και από μια αιώνια διάταξη πέρα ​​από την οποία δεν μπορεί να πάει; Και παρόλο που τα κύματα της θάλασσας εκτινάσσονται και τινάζονται, εντούτοις δεν μπορούν να επικρατήσουν [εναντίον των αδύναμων κόκκων άμμου που ο Θεός έχει ορίσει από τη φύση για να επαρκούν για τον σκοπό Του]. αν και [οι φουσκωτοί] βρυχώνται, ωστόσο δεν μπορούν να περάσουν πάνω από αυτό το [φράγμα]. [Δεν είναι ένας τέτοιος Θεός που πρέπει να τον φοβούνται και να τον λατρεύουν με ευλάβεια;]