Λίγα λόγια για τη ζωή και τα πράγματα


           

 

Κλείσε μου το στόμα

           Ήρθε μια μέρα που ένας άγγελος (Γαβριήλ) επισκέφτηκε τον Ζαχαρία έναν ιερέα και του είπε ότι θα αποκτήσει ένα γιο και θα τον ονομάσει Ιωάννη. Ο Ζαχαρίας είχε κάποιες αμφιβολίες γι' αυτό γιατί αυτός και η σύζυγός του ήταν ηλικιωμένοι και είχαν περάσει την ώρα να κάνουν παιδιά. Ο άγγελος είπε ότι επειδή αμφέβαλλε για τον λόγο του αγγέλου ότι θα ήταν βουβός μέχρι τη γέννηση του γιου του. Την όγδοη μέρα μετά τη γέννηση του γιου του, οι συγγενείς ήθελαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του, αλλά η Ελισάβετ είπε ότι το όνομά του θα ήταν Τζον. Τότε οι συγγενείς ρώτησαν τον Ζαχαρία πώς να τον λένε, έγραψε το όνομα Ιωάννης και άνοιξε το στόμα του.

      Πολύ συχνά στη ζωή είμαστε οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας. Μιλάμε κατά του εαυτού μας όταν θα έπρεπε να ανεβάζουμε τον εαυτό μας πιο ψηλά με αυτά που λέμε για τις περιστάσεις μας. Το λεξικό λέει για τη λέξη, κλείνω: για να μην συμβεί κάτι: Αυτό συμβαίνει όταν μιλάμε για τα προβλήματά μας. Λέμε πράγματα όπως «δεν θα τα καταφέρω ποτέ» ή «δεν θα μπορέσω ποτέ να σταματήσω αυτή τη συνήθεια». Πρέπει να κλείσουμε το στόμα μας αν δεν μπορούμε να πούμε κάτι καλό.

      Στις δεκαετίες του 1930 και του 1940 όλοι έλεγαν ότι ο άνθρωπος δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει ένα μίλι 4 λεπτών. Οι επιστήμονες της εποχής είπαν ότι το σώμα των ανδρών δεν θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί το άγχος και άλλα πράγματα. Τον Μάιο του 1956 ένας άνδρας ονόματι Roger Bannister έτρεξε το 4λεπτο μίλι. Σαράντα έξι μέρες αργότερα ένας άλλος άνδρας έτρεξε επίσης το 4λεπτο μίλι. Μέσα σε 10 χρόνια 336 άτομα έτρεξαν επίσης το 4λεπτο μίλι.

      Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι κάτι δεν μπορεί να γίνει. Το δύσκολο μέρος είναι να μην μιλάμε για αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε και να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Δεν έχω γράψει ποτέ τίποτα στη ζωή μου. Την ημέρα μας ένας φίλος μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να αρχίσω να γράφω. Εκείνη ακριβώς την ημέρα έγραψα τον αριθμό «1 A Word By Wayne» και γράφω ακόμα και σήμερα. Υπήρχε ένας άντρας που πάντα όταν τον ρωτούσαν πώς τα πάει, «γερνάω, παχύνω και φαλακρό». Άρχισε να το λέει αυτό στην εφηβεία του. Λοιπόν, όταν τον είδαν είκοσι χρόνια αργότερα, φαινόταν μεγαλύτερος από την ηλικία του. Ήταν χοντρός και ήταν φαλακρός. Είμαστε αυτό που λέμε ότι είμαστε.

      Μπορούμε να κάνουμε μια αμφίβολη σκέψη, αλλά ποτέ δεν πρέπει να τη λέμε δυνατά. Αν είσαι αδύναμος, ο Θεός είπε: «Αφήστε τους αδύναμους να πουν ότι είμαι δυνατός». Δεν μιλάμε για την αδυναμία μας, μιλάμε για το πόσο δυνατοί είμαστε. Όταν εκφράζουμε τις σκέψεις μας με λόγια, προφητεύουμε για τον εαυτό μας. Όταν ανοίγουμε το στόμα μας πρέπει να μιλήσουμε για κάτι θετικό. Πρέπει να πούμε ότι μπορώ να σταματήσω αυτή τη συνήθεια, μπορώ να κάνω τη δουλειά που μου δίνει ο Κύριος να κάνω. Μπορούμε να πούμε ότι είμαι ευλογημένος στην πόλη, είμαι ευλογημένος στη χώρα, είμαι ευλογημένος εισερχόμενος, είμαι ευλογημένος που βγαίνω.

      Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός θέλει να μας ευλογήσει και θα το κάνει αν αρχίσουμε να μιλάμε με τον τρόπο που μιλάει. Ανοίξτε το στόμα σας και μιλήστε στις αμφιβολίες σας και στην αδυναμία σας. Κρατάμε το στόμα μας κλειστό για τα προβλήματά μας, αλλά μιλάμε για το τι μπορεί να κάνει ο Θεός.


Η Ζωντανή Βίβλος
Παροιμίες 21:23 Κράτα το στόμα σου κλειστό και θα μείνεις μακριά από προβλήματα.

      Νέα έκδοση King James
Λουκάς 1:19 Και ο άγγελος αποκρίθηκε και του είπε: «Εγώ είμαι ο Γαβριήλ, που στέκομαι μπροστά στον Θεό και στάλθηκα για να σου μιλήσω και να σου φέρω αυτά τα χαρμόσυνα νέα.
 20 «Αλλά ιδού, θα είσαι βουβός και δεν θα μπορείς να μιλήσεις μέχρι την ημέρα που θα γίνουν αυτά, επειδή δεν πίστεψες στα λόγια μου που θα εκπληρωθούν στον καιρό τους.

      Νέα έκδοση King James
Φιλιππησίους 4:13 Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω του Χριστού που με ενισχύει.